Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

PREZENTAREA CANDIDAȚILOR

Cam puțini participanți la Caravana AUR din Satu Mare

Postare ( Sablon)
Acasa
Zeci de membri și simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor, Organizația Satu Mare, s-au întâlnit în Centrul Vechi, pentru a-i cunoaște pe candidații partidului la alegerile europarlamentare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Acasa
Asculta acest articol

Caravana AUR se află în municipiul Satu Mare în data de 17 noiembrie, pentru a-i prezenta sătmărenilor, cu un an înainte de alegeri, pe cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European.

Startul Caravanei s-a dat la începutul lunii în curs, mai precis în 1 noiembrie, și va străbate toate județele, pentru a se încheia în 1 Decembrie, la Alba Iulia, Capitala Marii Uniri.

 

 

Acolo se vor marca și 4 ani de la înființarea partidului, dar și Ziua Națională a României.

Majoritatea membrilor de la Satu Mare i-au întâmpinat pe candidați cu steaguri având emblema și culoarea specifice partidului, dar și cu tricouri galbene, eșarfe, ceai fierbinte și colinzi. Desigur că nu a lipsit nici tradiționala primire cu pâine și sare, dar nici paharul de pălincă adusă din Țara Oașului.

 

 

Președintele organizației județene, Viorel Pop, a vorbit celor prezenți despre valorile care ghidează Alianța pentru Unirea Românilor și anume: familia, credința, națiunea și libertatea.

 

 

Președintele Consiliului Național AUR, Claudiu Târziu, a fost primul prezentat de către sătmăreanul Viorel Pop. Fostul jurnalist este coordonatorul comisiilor de specialitate care funcționează în cadrul partidului, dar și liderul de grup AUR în Senatul României.

 

De asemenea, este activist civic, de 28 de ani, dar și scriitor, antreprenor, om de cultură.
A intrat în politică în anul 2019, la momentul fondării partidului, alături de George Simion.

 

 

Petcu Simona Maria este lector universitar și doctor în psihologie. La cei 44 de ani ai săi, este mamă a patru copii, trei băieți și o fetiță. Este și mediator autorizat.

 

Prin activitatea de mediere, reușește să aducă pacea, înțelegerea și echilibrul în viețile oamenilor care apelează la serviciile sale. De asemenea, este o veritabilă apărătoare a credinței, tradițiilor populare românești, precum și portul popular, pe care îl îmbracă cu mândrie și bucurie.

 

 

A  fost prezentat și cel de-al treilea candidat, în persoana principelui Dimitrie Șerban Sturdza, care este descendentul direct al domnitorului Moldovei, Mihail Sturdza.

 

De 20 de ani este invitat în mod constant în cercurile diplomatice de la București, invitații pe care le acceptă pentru a pune sub cea mai bună lumină în ochii ambasadorilor și diplomaților străini. Consul onorific al Macedoniei de Nord la Constanța, principele Șerban Sturdza este un adevărat om de dreapta, soț, tată, apropiat Bisericii și patriot.

 

 

În încheierea discursurilor, Claudiu Târziu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, referitoare la o posibilă alianță cu Diana Șoșoacă. Acesta este de părere că nicio variantă nu trebuie exclusă total, iar în politică trebuie făcute și concesii, uneori.

 

Președintele a menționat că aliate pot fi doar acele partide care au aceleași valori, aceleași principii, și care își armonizează modul de acțiune și comunicarea politică, astfel încât să reprezinte un tot. A mai menționat că el nu vede posibilă o astfel de alianță, pentru că Diana Șoșoacă atacă AUR mai dur decât partidele aflate la putere.

 

 

Au fost prezenți și președinții de organizații locale, dar și președintele Partidului Republican Satu Mare, Mihai Adrian Ștef.

 

 

După încheierea conferinței de presă, toți sătmărenii care s-au aflat în Centrul Vechi al orașului la momentul sosirii Caravanei AUR au avut posibilitatea să îi cunoască personal pe cei trei candidați la alegerile europarlamentare, Claudiu Târziu, Maria Simina Petcu și Dumitru Sturdza.

 

Candidații AUR s-au interesat care sunt doleanțele sătmărenilor în timpul vizitei de câteva ore. Între 11:00 și 13:00, fiecare cetățean care a dorit, a avut posibilitatea să le transmită acestora care sunt așteptările lor, dar și nevoile lor.

 

Textul complet poate fi citit în ziarul tipărit din data de 18 noiembrie.

 

Citește și :

Europarlamentarul Cristian Terheș cere sprijin european pentru recuperarea Tezaurului României din Rusia

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns