Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REVENDICARI SALARIALE

Ziua 3 – Lucrătorii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare au ieșit din nou în stradă

Angajații Direcției de Sănătate Publică Satu Mare au fost și vineri, 17 noiembrie 2023  în stradă, pentru a treia zi consecutiv.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Oamenii sunt deciși să nu renunțe la protest până când doleanțele lor nu vor fi onorate de decidenți, în speță creșterea nivelului de salariazare. Și alți lucrători de la direcțiile județene din țară au protestat vineri, 17 noiembrie 2023, respectiv instituțiile de sănătate publică de la Botoșani, Vaslui, Sibiu, Galați, Gorj, etc.

 

”Suntem în a treia zi de proteste. Din păcate nu avem un răspuns din partea Ministerului Sănătății. Sperăm că în zilele următoare să vină un semnal din partea lor pentru că le-am fost alături pe toată perioada pandemiei. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create. Nu acest lucru ni-l dorim. Ne dorim să fim respectați, să fim  luați în considerare pentru munca depusă” a spus unul dintre protestatari

 

După cum semnalează sindicaliștii, problemele la nivelul direcțiilor de sănătate publică sunt foarte multe. În primul rând a fost semnalată lipsa personalului specializat, a medicilor, care se resimte și asupra celorlalți angajați, respectiv a asistenților medicali. Asistenții medicali din direcțiile de sănătate publică sunt cel mai prost plătiți, au cele mai mici salarii din rândul asistenților medicali din țară. Problemele sunt și de partea funcționarilor publici, se simt discriminați având în vedere că ordonanța de urgență a permis creșterea salarizării angajaților din casele de asigurări de sănătate. ”Nu este nicio problemă că lor le-au crescut salariile. Nu acest lucru vrem să-l aducem în discuție, pur si simplu dorim ca și noi să fim respectați și luați în considerare” este vocea sindicaliștilor din DSP-uri.

 

Așa cum am amintit în numărul de vineri, 17 noiembrie 2023 al cotidianului Informația Zilei, atât Sindicatul Național ”Forța Legii” cât și Federația Sanitas au înaintat adrese ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, primului-ministru, Marcel Ciolacu prin care le solicită o întâlnire de urgență în vederea identificării unor soluții mulțumitoare la adresa revendicărilor protestarilor.

 

Mai mult decât atât, liderii sindicali au participat și la mitingul organizat în urmă cu două zile de Confederația Națională Sindicală Meridian alături 5000 de protestatari printre care și colegi de la direcțiile de sănătate publică din Ilfov și Prahova. Totodată, liderii de sindicat au susținut solicitările membrilor și în fața reprezentantului Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

 

CITEȘTE ȘI:

Lucrătorii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare continuă protestul

Protest la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns