Image 1
Image 2

REVENDICARI SALARII

Lucrătorii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare continuă protestul

Angajații Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, la fel și alte 28 de DSP -uri din țară au continuat și azi, 16 noiembrie 2023 protestul pentru creșterea nivelului de salarizare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Încă de la debutul programului, oamenii din cadrul DSP Satu Mare au ieșit în fața instituției pentru a-și face cunoscute nemulțumirile. A fost un protest pașnic, cu pancarte pe care se regăseau scrise doleanțele lor.  Protestul de joi a început la ora 9.00 și a durat două ore.

 

Protestul lucrătorilor este susținut de Sindicatul Național ”Forța Legii” și totodată, de Federația Sanitas din România. Într-o adresă trimisă ministrului Sănătății, Alexandru Rafila miercuri, 15 noiembrie, președintele Sindicatului Forța Legii, Marius Sepi  face cunoscute nemulțumirile  lucrătorilor din cele 28 de Direcții de Sănătate Publică județene și DSP București care au dus în final la un protest spontan. Lor li s-au adăugat și zeci de salariați ai Ministerului Sănătății. Liderul sindical se adresează ministrului Alexandru Rafila cu ”Excelența Voastră” și îi prezintă modul în care a fost nedreptățită această categorie de salariați. De asemenea, președintele Sindicatului Național ”Forța Legii” îi solicită ministrului Rafila stabilirea unei întâlniri de urgență pe această temă, pentru a fi discute problemele lucrătorilor și soluțiile pe care le au în vedere pentru remedierea lor.

 

”Nedreptatea care i-a deranjat a fost făcută marți în Parlament, cînd a fost aprobată o lege privind ”reforma Sănătății” prin care salariile lucrătorilor din Casele de Asigurări de Sănătate (CAS) au crescut, în timp ce ale medicilor, asistenților și celorlalți lucrători din DSP, care de fapt asigură reforma în Sănătate, au rămas pe loc, la nivelul stabilit în urmă cu mulți ani. În toată perioada anterioară, salariile în cele două instituții similare au fost egale. (…) Prin legea adoptată marți, Camera Deputaților a arătat că i-a răsplătit pe lucrătorii din CAS-uri pentru greva făcută și i-a pedepsit pe lucrătorii din DSP-uri pentru că nu au protestat împreună cu ei. Miercuri (15 noiembrie 2023 n.r.) a venit însă și rândul celor din DSP și Ministerul Sănătății să protesteze” se arată în adresa Sindicatului Forța Legii.

 

CITEȘTE ȘI:

Protest spontan la Direcția de Sănătate Publică Satu Mare datorită nemulțumirilor de ordin salarial

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: