Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ACUZAȚII DE CRIME

Greta Thunberg lansează acuzații în probleme legate de război

Greta Thunberg, cunoscuta activistă în probleme de mediu, chiar la nivel planetar, surprinde prin faptul că face acuzații într-un cu totul alt domeniu...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…decât cel în care s-a implicat pînă acum.

 

Ea a acuzat Israelul că a comis crime de război şi genocid în Fâşia Gaza, cerând încetarea “violenţelor de neiertat”, la câteva zile după ce forţele israeliene au reluat operaţiunile împotriva grupării teroriste palestiniene Hamas.

 

“Crimele oribile comise de Hamas asupra civililor israelieni nu pot legitima în niciun fel crimele de război în curs de desfăşurare ale Israelului. Genocidul nu este autoapărare şi nici nu este în vreun fel un răspuns proporţional”, a declarat activista suedeză într-un articol de opinie publicat marţi, 5 decembrie, în mai multe publicaţii, declarațiile ei fiind preluate de numeroase agenții de știri de pe mapamond.

 

Thunberg, pe care Israelul a atacat-o pentru că şi-a manifestat public sprijinul pentru cauza palestiniană, a respins acuzaţiile potrivit cărora mişcarea sa activistă, Fridays for Future, “s-a radicalizat” sau “a devenit politică”.

 

“Întotdeauna am fost politici, pentru că am fost întotdeauna o mişcare pentru justiţie”, a scris ea.

 

În editorial, alături de alţi membri ai grupului “Vineri pentru viitorul Suediei”, Thunberg a criticat cooperarea militară suedeză cu companiile de armament israeliene, despre care spune că “face Suedia complice la ocupaţia şi uciderea în masă”.

 

Thunberg a subliniat, de asemenea, “creşterea bruscă” a actelor antisemite şi islamofobe în întreaga lume, inclusiv în Suedia, unde liderul de extremă dreapta al Democraţilor Suedezi, Jimmie Åkesson, a sugerat recent demolarea moscheilor şi unde un grup de protestatari a ars steagul israelian lângă o sinagogă din Malmö.

 

“Acest lucru este inacceptabil”, a scris ea. “Condamnăm fără rezerve toate formele de discriminare, inclusiv antisemitismul şi islamofobia.”

 

CITEȘTE ȘI:

AMENDĂ: Activista Greta Thunberg a încălcat legea şi a fost sancţionată la Malmo

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns