Image 1
Image 2

UN AN BOGAT

Asociația “Cutezătorii Munților” și-a prezentat bilanțul pentru 2023

Reprezentanții Asociației Cutezătorii Munților și-au prezentat bilanțul pentru anul care tocmai s-a încheiat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A fost un an bogat în evenimente pentru membrii ONG -ului, aceștia având posibilitatea să aleagă din multitudinea de activități puse la dispoziție de către Felicia Hrihorișan, președinta organizației.

 

 

Anul trecut a adus numeroase noutăți pentru asociație, reușind să creeze și conexiuni cu ong-uri din străinătate, dar nu numai. Cutezătorii Munților și-au dedicat timpul și și-au direcționat toate eforturile pentru ca tinerii din Satu Mare să fie provocați la mișcare, sub orice formă.

 

 

“Dincolo de cifre, anul 2023 a fost un an bun pentru noi, un an în care ne-am schimbat direcția cu 1 sau 2 grade. Dar noi știm din concursurile de orientare cu busola, ca un grad sau două te duc, în timp, într-o direcție cu totul nouă, pe care suntem gata să o primim.

 

 

La sfârșitul unui an atât de prolific, suntem recunoscători tinerilor de orice vârstă ce au străbătut cărări alături de noi, partenerilor care ne-au susținut pe acest drum, sponsorilor, finanțatorilor, celor ce ne-au adus inspirație, comunității sătmărene alături de care și pentru care se îndreaptă efortul nostru! 

 

 

Ne înclinăm cu recunoștință în fața echipei noastre harnice și fiecărui voluntar cutezător!

 Am încheiat un an 2023 cu entuziasm și încredere. Nu mai suntem cei de la începutul activității noastre, dar avem aceeași misiune, de a încuraja tinerii să adopte un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare în natură și respect pentru tot ce e viu.

 

 

2023 a fost un an în care am investit mult în educație: timp, resurse, energie în formarea tinerilor noștri și a lucrătorilor de tineret. De la formări în scriere de proiecte, la educație juridică sau sexuală, de la reziliență prin artă, la schimb de experiențe în alte țări.

 

 

Am învățat de la organizații nonguvernamentale de prestigiu și am creat noi legături.

Ne-am deschis ochii spre noi surse de finanțare, însă atenți ca acestea să fie în acord cu valorile noastre.

Ne-am sărbătorit prima Gala Aniversară -la împlinirea a 5 ani de existență. Și adevărul e ca suntem mai obișnuiți cu munca asiduă decât cu sărbătoririle, deci nu ne-a fost ușor.

 

 

Am dat viață primului site și aceasta este o realizare importantă pentru noi.

Am continuat să fim atenți la nevoile comunității noastre, fără a uita de propriile noaste nevoi. Cum ar fi cea de conectare profundă cu natura“, a declarat președinta ong-ului, Felicia Hrihorișan.

 

Aceasta a mai menționat faptul că a inclus în mai toate activitățile și evenimentele copii și tineri din categorii vulnerabile, cei mai mulți dintre ei experimentând pentru prima dată o drumeție, un traseu de via ferrata sau escaladă. Alții au văzut pentru prima data Lacul Albastru din Baia Sprie și au intrat pentru prima data într-un bistro social.

 

 

Asociația a depus 7 proiecte spre finanțare și a câștigat trei dintre ele. De asemenea, a câștigat primul proiect cu finanțare europeana, ale cărui activități vor începe din martie 2024.

 

 

În și mai multe cifre, anul 2023 a însemnat pentru Cutezătorii Munților 40 evenimente și activități în care au fost implicați, din care 33 de evenimente / activități organizate de ONG; 12 drumeții publice; 4 proiecte, din care două proiecte noi (Conectare și Meditație în pădure și ,,Dincolo de orizontul cunoscut”), bazate exclusiv pe resurse proprii / donatii / colaborări; două proiecte cu tradiție, reeditate: ,,Mers sportiv în orașul tău” și “Urcă munții cu noi”.

 

 

De asemenea, în 2023, prin intermediul ong-ului, s-au desfășurat și următoarele activități: concurs de orientare pentru tineri; via ferrata, escaladă în Tara Oașului; primul cammino extern (Via degli Dei, Italia) parcurs de o echipa de patru Cutezătoare, (130 km de mers pe jos între Bologna și Firenze); două concursuri de ecoturism de la care s-au întors cu premii remarcabile (inclusiv marele premiu la Trofeul Someșul Sălaj, Vața de Jos, jud. Hunedoara); un program de creștere organizațională încheiat după un efort de un an și jumătate.

 

 

Felicia Hrihorișan și-a încheiat prezentarea bilanțului prin a face urări pentru noul an în care am intrat, adresându-se tuturor colaboratorilor.

Citește și:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with