Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INTERVENȚIE

Accident la Dorolț între o mașină și un autotren

Miercuri, 10 ianuarie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare a fost solicitat să intervină într-un accident rutier grav petrecut în localitatea Dorolț.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul a implicat un autoturism și un autotren fără marfă, iar consecințele au necesitat o intervenție promptă pentru gestionarea situației.

 

Potrivit primelor informații, una dintre persoanele implicate în accident a suferit leziuni care necesită îngrijiri medicale de urgență. În plus, au fost semnalate scurgeri de combustibil pe carosabil, sporind gradul de pericol și complexitatea intervenției.

 

La fața locului s-au deplasat rapid echipe specializate pentru a face față situației critice. O ambulanță SMURD B2 și două autospeciale de stingere cu apă și spumă, conduse de 10 cadre militare de la Detașamentul de Pompieri Satu Mare, au fost mobilizate pentru a asigura gestionarea eficientă a situației.

 

Echipajele de intervenție au acționat prompt pentru acordarea asistenței medicale necesare persoanei rănite și pentru a limita extinderea scurgerilor de combustibil. S-a impus, de asemenea, instituirea unor măsuri de siguranță pentru prevenirea altor incidente sau riscuri pentru cei aflați în zonă.

 

În paralel cu intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență, poliția a fost solicitată să stabilească cauzele exacte ale accidentului și să elibereze circulația în zonă cât mai rapid posibil. Punctul de vedere al poliției este așteptat pentru a completa imaginea incidentului și pentru a contribui la identificarea eventualelor responsabilități.

 

Update, 10 ianuarie 2024, ora 8.40, ISU Satu Mare: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someș al județului Satu Mare a fost solicitat în această dimineață, în jurul orei 07:00, să intervină la un accident rutier produs între un autoturism și un autotren, în localitatea Dorolț. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei persoane de sex feminin, care a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare cu traumatism la un membru superior. Datorită scurgerilor importante de combustibil pe carosabil și pentru limitarea extinderii acestora, au fost trimise în sprijin o autospecială de stingere cu capacitatea de 4000 l precum și o autospecială de primă intervenție și comandă cu o cisternă de 900 l pentru transvazarea în siguranță a combustibilului din rezervoarele autotrenului. Totodată pentru gestionarea operativă a situației de urgență și prevenirea altor riscuri pentru cei aflați în zonă, a fost anunțată și Garda de Mediu Satu Mare.

 

Update, 10 ianuarie 2024, ora 9.15, IPJ Satu Mare: La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 06.45, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, în localitatea Dorolț. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o conducătoare auto de 41 de ani, din Dorolț, ar fi ajuns la intersecție cu Drumul Național 19 A, unde ar fi intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 56 de ani, din Tășnad. Din producerea evenimentului a rezultat rănirea femeii de 41 de ani. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

CITEȘTE ȘI: S-a dat startul concursului “Go to School”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

8 şoferi au condus beţi

Poliţiştii Serviciului Rutier au urmărit luni, 13 mai, în acţiunile preventive desfăşurate, depistarea şoferilor ce conduc autovehicule pe drumurile publice deşi au consumat băuturi alcoolice. În urma controalelor efectuate în trafic au fost surprinşi în flagrant, conducând sub influenţa alcoolului, 8 şoferi. Trei dintre aceştia s-au ales cu dosare penale, iar ceilalţi 5 au rămas fără permise de conducere pentru 90 de zile.