Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SĂRBĂTORIREA OCROTITORULUI

Miercuri va fi ultima zi a Novenei Sfântului Iosif

Miercuri va fi ultima zi a Novenei Sfântului Iosif
În luna ianuarie, în bisericile din Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare care au fost consecrate Sfântului Iosif au început pregătirile spiritual pentru hram.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În acestă dieceză șase biserici romano-catolice poartă hramul Sfântului Iosif: Biserica Sfânful Iosif, de la Satu Mare, vizavi de Grădina Romei, de la Baia Mare – strada Coșbuc, din Căpleni, Botiz, Medieșu Aurit și din Peleș, ele sărbătoridu-și ocrotitorul pe 19 martie. Premergător marii sărbători, timp de nouă săptămâni, în fiecare zi de miercuri, de la ora 9 se oficiază o slujbă cu meditație. De fiecare dată, înainte de Sfînta Liturghie, credincioșii doritori au posibilitatea de a participa la spovedanie. Acum novena mare se apropie de sfârșit, miercuri, 15 martie fiind ultima zi a exercțiului spiritual.

 

 

Având în vedere că în fiecare zi de miercuri la slujba de pregătire spirituală participă foarte mulți credincioși, pentru a evita aglomerația în biserică, de câțiva ani încoace, la Satu Mare slujbele novenei sunt oficiate la Catedrala  Romano-Catolică din centru. Atât la ultima slujbă a novenei, care va avea loc miercurea viitoare, cât și apoi la hramul Sfântului Iosif, toți credincioșii diecezei sunt așteptați cu mult drag.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Două catedrale mitropolitane din țară au fost dotate cu defibrilator cardiac

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns