Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UEFA PLĂTEȘTE BINE

Suma de 3,3 miliarde de euro alocată echipelor din cupele europene

Suma de 3,3 miliarde de euro  alocată echipelor din cupele europene
Forul fotbalistic europen (UEFA) a comunicat țărilor membre  şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În total, în joc va fi o sumă imensă, 3,317 miliarde de euro, sumă care va fi repartizată de UEFA cluburilor participante la competiţiile europene.
Din această sumă, 2,467 miliarde (74,38%), vor fi distribuite echipelor care vor evolua în UEFA Champions League şi în Supercupa Europei.
Apoi, suma de 565 de milioane de euro, reprezentând 17,02%, se va distribui echipelor din Europa League iar suma de258 de milioane de euro (8,60%), va merge către ultimul eșalon european intercluburi, spre participantele din UEFA Conference League.

 

Primii bani vor fi destinaţi cluburilor care participă la barajele Ligii Campionilor şi cărora UEFA le va distribui 30 de milioane euro. Cluburile care vor fi eliminate vor primi fiecare o sumă fixă 4,29 de milioane de euro, în timp ce cele 36 de cluburi calificate în faza următoare vor câştiga 18,62 milioane de euro, sumă la care se vor adăuga primele în caz de victorie (2,1 milioane euro) sau meci egal (750.000).
UEFA va acorda și o primă de clasament în. Astfel, prima clasată va fi recompensată cu 9,9 milioane de euro, în timp ce ultima va încasa 275.000 de euro. Echipele clasate între locurile 1 şi 8 vor primi suplimentar 2 milioane de euro, în timp ce ocupantele locurilor 9-16 vor primi un milion de euro.

 

Pentru faza cu eliminare directă, primele vor fi repartizate astfel: un milion de euro pentru fiecare club calificat pentru baraj, 11 milioane în cazul calificării în optimile de finală, 12,5 milioane pentru sferturile de finală, 15 milioane pentru semifinale şi 18,5 milioane pentru cele două finaliste.
Un cec de 10,5 milioane euro va fi acordat câştigătoarei Ligii Campionilor, care va avea garantată suma minimă de 86 de milioane de euro, în creștere cu 18 milioane de euro faţă de 68 de milioane de euro în formula actuală.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Programul și arbitri din campionatele județene la fotbal

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns