Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

JUDEȚUL SATU MARE

Ziaristul Viorel Sălăgean, comemorat la Beltiug

Ziaristul Viorel Sălăgean, comemorat la Beltiug
Luni, 22 aprilie, Primăria, Consiliul Local Beltiug, Biblioteca Comunală “Viorel Sălăgean”, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Dr. Viorel Sălăgean” din centrul de comună au organizat comemorarea fiului satului, ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. omului politic, jurnalistului și scriitorului Viorel Sălăgean, la 21 de ani de la trecerea sa în lumea celor drepți (decedat pe 22 aprilie 2003).

La bustul acestei personalități marcante a culturii sătmărene şi naţionale au depus jerbe și flori: primarul comunei Beltiug Ioan Bartok – Gurzău, alături de viceprimarul Funkenhauser Jozsef, director Şcolii Gimanziale – Ninel Știrbu Eremia,  director adjunct – Roxana Cimpoieș, Augustin Sălăgean (fratele defunctului), profesor Șemperger Klara și elevi ai Școlii Gimnaziale ”Dr. Viorel Sălăgean” Beltiug.

 

Despre omul şi personalitatea celui comemorat a vorbit primarul Ioan Bartok Gurzău, cel care a prezentat o scurtă biografie pentru participanţii la momentul comemorativ. Apoi, elevi de la Şcoala gimnazială ce-i poartă numele, au susținut un scurt moment artistic. Alături de cei enumeraţi, la comemorare au participat şi localnici care au dorit să aducă un omagiu și să cinstească memoria acestui fiu al comunei. A fost săvârșit un parastas și un TeDeum de către preotul ortodox Adrian Nicolae Ghilea, parohul bisericii ortodoxe Beltiug.

 

Viorel Sălăgean, fiu al comunei Beltiug, născut în satul Giungi, ales senator în Parlamentul României între anii 1992-1996, s-a implicat în susținerea proiectului de reabilitare a Băilor Beltiug, demersurile sale nu s-au oprit aici și a continuat, cu sprijinul lui obținându-se însemnate fonduri pentru reabilitarea drumurilor din localitate, spre Giungi satul său natal asfaltându-se 800 m de drum. O altă realizare pe plan local susținută de el este și forajul de mare adâncime de la Băile Beltiug, cu sprijinul lui s-a reușit întocmirea documentației necesare includerii în planul de prospecțiuni a forajului la adâncimea de 1683 m. Biblioteca Comunală și Școala Gimnazială Beltiug îi poartă numele cu mândrie și demnitate!
Fie-i memoria binecuvântată!

 

CITEȘTE ȘI:

 

Centenarul Ninei Cassian: Comemorarea unei vieți dedicate poeziei

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns