Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SFATURI ESENȚIALE PENTRU UN JOC INTELIGENT

Cele mai frecvente greșeli la blackjack

Cele mai frecvente greșeli la blackjack
În blackjack ai posibilitatea să plătești asigurarea în momentul în care cartea cu fața în sus a dealerului este un As
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cele mai frecvente greșeli la blackjack

 

Greșelile fac parte din viața tuturor și apar și la blackjack. Adrenalina și presiunea timpului ne pot influența negativ și determina să luăm decizii nepotrivite. Cu echilibru financiar, aceste greșeli nu sunt atât de importante, dar dacă nu gestionăm bine bugetul, s-ar putea să ne doară.

 

Blackjack este un joc complex, în care îți poți maximiza șansele dacă respecți strategia de bază și ești concentrat în permanență. În schimb, jocul haotic nu aduce, pe termen lung, nimic bun. Te invităm să descoperi care sunt cele mai frecvente greșeli din jocul de blackjack și cum să le eviți.

 

Ignorarea strategiei de bază

 

Nerespectarea strategiei de bază poate duce la pierderi pe termen lung. În cazul în care nu iei cea mai bună acțiune având în vedere probabilitățile matematice, sunt șanse să ai de pierdut. Recomandarea este să înveți și să aplici strategia de bază. Astfel vei putea să iei tot timpul deciziile cele mai indicate. Strategia de bază nu îți garantează un câștig (nimeni nu poate face asta), dar din punct de vedere matematic îți vei maximiza șansele. Tabele de strategie de bază poți găsi pe Internet.

 

Așezarea la mese cu mize necorespunzătoare bugetului tău

 

În zilele noastre, jocul de blackjack este accesibil pentru toată lumea prin intermediul operatorilor de  casino online.   Aici găsești mese cu miză minimă decentă, în așa fel încât să te poți distra indiferent care ar fi bugetul tău. Dacă în cazinourile clasice la mesele de blackjack miza minimă este destul de mare, acest lucru nu se întâmplă în online.

 

 

 

Astfel, verifică atent care e miza minimă la masa la care te așezi. Ar fi greșit să te așezi la o masă la care poți miza doar 10 mâini. În general, asigură-te că îți permiți să joci între 50 și 100 de mâini, pentru a păstra distracția responsabilă  și pentru a gestiona bugetul așa cum trebuie.

 

Jocul pe bază de intuiție

 

Unii oameni consideră că “simt jocul”. În realitate, această strategie bazată pe intuiție are șanse bune să ducă la pierderi pe termen lung. Blackjack este un joc de probabilități, în care contează și norocul. Dar dacă te bazezi numai pe intuiție și ignori elemente dovedite din punct de vedere matematic, s-ar putea să începi să joci haotic. Iar când o faci pe bani reali, acest lucru s-ar putea să fie dureros. Intuiția este importantă în viață, dar la blackjack, pe termen lung, s-ar putea să nu te ajute prea mult. Rămâi disciplinat și respectă strategia de bază.

 

Nu te opri când ai 12 sau 13

 

Unii jucători aleg să se oprească dacă au 12 sau 13 atunci când văd că dealerul are 10 sau As. Ei se tem să nu depășească 21. Totuși, în aceste cazuri este indicat să riști și să mai tragi o carte suplimentară. Asta deoarece șansele ca dealerul să aibă o mână puternică sunt destul de mari, motiv pentru care e indicat să încerci să te apropii mai mult de 21 sau să atingi chiar această bornă.

 

Nu adopta un joc mult prea prudent

 

Atunci când sunt la început, jucătorii aleg să joace doar mâinile de care sunt 150% siguri. Obișnuiesc să se retragă adesea. Până la urmă, a fi prea prudent la blackjack se poate dovedi o strategie greșită. Câteodată va trebui să riști.  Încearcă să joci cât mai mult pentru a te obișnui cu jocul și pentru a asimila din mers strategia de bază din blackjack.

 

Plata asigurării

 

 

 

În blackjack ai posibilitatea să plătești asigurarea în momentul în care cartea cu fața în sus a dealerului este un As. Practic, te protejezi de un blackjack al dealerului. Acest risc ți-l asumi însă inutil. Din punct de vedere statistic, șansele ca dealerul să facă blackjack sunt sub 10%. Cel mai bine este să continui să joci mâna și să fii atent la cărțile tale, nu să îți bați capul cu un posibil blackjack al dealerului.

 

Împărțirea decarilor (10-10)

Poate părea banal, dar mai există și jucători care fac această greșeală. Nu ai absolut niciun motiv să împarți o pereche de 10. Punctajul tău total este de 20, astfel că riști să pierzi doar dacă dealerul va avea 21. Adică șansele sunt foarte, foarte mici! În schimb, dacă împarți perechea nu faci decât să crești șansele dealerului.

Sursa foto canva.com

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns