Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ELON MUSK ANUNȚĂ CONTRIBUȚII MAJORE

Donație istorică pentru campania lui Trump după tentativa de asasinat

În martie, Elon Musk, a cărui avere este estimată la 252 de miliarde de dolari, declarase că nu va sprijini financiar niciun candidat
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

La câteva zile după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, Elon Musk a anunțat că va dona 45 de milioane de dolari pe lună unui grup care susține campania prezidențială a fostului președinte, conform The Wall Street Journal. Aceasta ar fi una dintre cele mai mari donații individuale pentru o campanie electorală din SUA, menționează AFP, potrivit news.ro.

 

 

Creat la sfârșitul lunii mai, grupul “America PAC” este un comitet de acțiune politică independent de echipa de campanie a lui Trump. Deși nu poate finanța direct un candidat, “America PAC” poate desfășura activități de susținere, cum ar fi campanii publicitare și mobilizarea alegătorilor. Potrivit The Wall Street Journal, acest PAC își folosește resursele pentru a încuraja susținătorii republicani din statele cheie să se înscrie la vot și să utilizeze opțiunile de vot anticipat sau prin corespondență.

 

 

Printre donatorii “America PAC” se numără frații Cameron și Tyler Winklevoss, cunoscuți pentru disputele cu Mark Zuckerberg și investițiile lor în criptomonede, Douglas Leone de la Sequoia Capital și Antonio Gracias, fost director al Tesla. Numele lui Elon Musk nu apare încă pe lista oficială a donatorilor, însă se așteaptă ca el să înceapă donațiile luna aceasta. Dacă intențiile sale se concretizează, ar fi una dintre cele mai mari contribuții individuale pentru o campanie electorală din SUA.

 

 

Cea mai mare donație cunoscută până acum pentru scrutinul din 2024 a fost de 50 de milioane de dolari, făcută de Tim Mellon, moștenitor al Mellon Bank, pentru un alt super-PAC pro-Trump.

 

 

În martie, Elon Musk, a cărui avere este estimată la 252 de miliarde de dolari, declarase că nu va sprijini financiar niciun candidat. Totuși, după atacul asupra lui Donald Trump, și-a exprimat public sprijinul pentru fostul președinte.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns