Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SIMPTOMELE VIRUSULUI WEST NILE

Virusul West Nile a făcut prima victimă în România

Virusul West Nile a făcut prima victimă în România
Majoritatea persoanelor infectate cu virusul West Nile nu prezintă simptome, dar aproximativ 1 din 5 persoane poate dezvolta febra West Nile
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Virusul West Nile a făcut prima victimă în România, conform informațiilor recente transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Alți doi români se află în stare gravă.

 

 

Conform DSP Suceava, trei cazuri noi de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate, toate fiind tratate la spitalul din Suceava. Din păcate, unul dintre pacienți, un bărbat de 83 de ani, a decedat, având și alte afecțiuni cronice severe.

 

 

 

Alți doi pacienți, în vârstă de 88 și 81 de ani, se află în stare critică, fiind diagnosticați cu meningită cauzată de virusul West Nile. Pacientul de 81 de ani a fost externat pe 17 august, având o evoluție favorabilă, însă starea pacientului de 88 de ani s-a agravat, fiind transferat în secția de Terapie Intensivă.

 

 

La începutul lunii august, alte cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost confirmate, iar autoritățile sanitare sunt în alertă, avertizând populația cu privire la riscurile și simptomele asociate acestui virus.

 

 

Simptomele virusului West Nile

 

 

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul West Nile nu prezintă simptome, dar aproximativ 1 din 5 persoane poate dezvolta febra West Nile, o afecțiune similară gripei. Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, erupții cutanate și glande limfatice umflate. Forma severă a infecției, care afectează în special persoanele vârstnice, poate provoca febră mare, rigiditate a gâtului, confuzie, letargie, tremurături, convulsii și, în cazuri extreme, paralizie sau comă.

 

 

Autoritățile recomandă consultarea unui medic pentru un diagnostic precis în cazul apariției simptomelor.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Fosta şi actuala conducere a Primăriei ar putea fi cercetate de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul Dacia

Primăria Satu Mare ar fi putut reintra în posesia clădirii aplicând amenzi proprietarului Ţânţaş

Omul de afaceri negreştean Vasile Ţânţaş a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de distrugere în dosarul “Hotel Dacia”. Având în vedere faptul că este vorba de o clădire de patrimoniu, procurorii au reţinut în sarcina inculpatului infracţiunea de distrugere prevăzută şi pedepsită de art. 235 alin. 1, 3 şi 5 Cod penal. Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Satu Mare.