Image 1
Image 2

PROTESTE 2024

Protestele Fermierilor și Transportatorilor din România Continuă: Eșec în Negocieri

Pentru a patra zi consecutiv, sectorul transporturilor și agriculturii din România este zguduit de proteste.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru a patra zi consecutiv, sectorul transporturilor și agriculturii din România este zguduit de proteste. Asociațiile patronale din domeniu plănuiesc să ceară autorizație pentru un protest amplu în Piața Victoriei săptămâna viitoare. Nemulțumirile principale ale transportatorilor includ creșterea costurilor RCA și a taxelor de drum, precum și lipsa suportului guvernamental.

 

 

Conform ultimelor actualizări de sâmbătă, 13 ianuarie 2024, protestatarii blochează accesul în București, exprimându-și frustrarea față de creșterea taxelor și scumpiri. Discuțiile de vineri cu oficialii guvernamentali nu au condus la o rezolvare a situației.

 

 

Reprezentanții guvernamentali au programat o serie de întâlniri cu protestatarii, începând cu o discuție cu Ministerul Agriculturii, urmată de întâlniri cu Ministerul Transporturilor, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară și Ministerul Finanțelor.

 

 

Negocierile cu premierul Marcel Ciolacu nu au adus o schimbare notabilă, iar periferia Capitalei rămâne paralizată de proteste. Guvernul a anunțat că va analiza cele 40 de revendicări ale protestatarilor și va forma grupuri de lucru pentru soluționarea acestora.

 

 

Reprezentanții transportatorilor și fermierilor, dezamăgiți de rezultatul întâlnirilor, au declarat că protestele vor continua. Fiecare participant va decide individual dacă va continua să protesteze în stradă.

 

 

Au fost stabilite întâlniri pentru discutarea problemelor din agricultură, transporturi și asigurările de răspundere civilă auto. Aceste discuții sunt menite să identifice soluții care ar putea necesita modificări legislative.

 

 

La întâlnirile cu premierul Ciolacu au participat și alte figuri guvernamentale, precum vicepremierul Marian Neacşu și prefectul Capitalei, Rareş Hopincă. În numele transportatorilor și fermierilor, au participat mai multe personalități din aceste sectoare, inclusiv Şerbănescu Constantin și Cercel Ionuț-Lucian.

 

 

În timpul protestelor, au apărut și figuri politice, cum ar fi George Simion și Diana Șoșoacă, însă fermierii au subliniat că mișcarea lor nu are conotații politice și că sunt pașnici, respingând orice incitare la violență.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

A avut loc un nou cutremur în Taiwan

MIȘCARE SEISMICĂ

A avut loc un nou cutremur în Taiwan

În dimineața zilei de luni, Taiwan a fost din nou afectată de un cutremur. Clădirile au fost în mișcare pentru o scurtă perioadă de timp, iar experții susțin că acesta este rezultatul unei replici a seismului produs săptămâna trecută.