Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

GENEREAZĂ PIERDERI

Noua fraudă cu Bitcoin

Noua fraudă cu Bitcoin
FTC avertizează că vârstnicii sunt țintele principale ale acestor fraude
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Fraudele legate de bancomatele Bitcoin (BTM) au devenit o problemă majoră în Statele Unite, provocând pierderi lunare de peste 10 milioane de dolari în 2024. Un raport al Federal Trade Commission (FTC) arată că aceste escrocherii au crescut de zece ori între 2020 și 2023, cu pierderi de 65 de milioane de dolari în primele șase luni ale anului 2024, majoritatea victimelor fiind persoane în vârstă.

 

 

Victimele pierd în medie 10.000 de dolari, dar multe cazuri rămân neraportate. Escrocii se prezintă adesea ca agenți guvernamentali sau angajați ai unor companii mari și își păcălesc victimele să plătească prin intermediul BTM-urilor, folosind coduri QR pentru a transfera bani în portofelele lor digitale.

 

 

FTC avertizează că vârstnicii sunt țintele principale ale acestor fraude, 71% din pierderi fiind raportate de persoane cu vârsta peste 60 de ani. Pentru a combate fenomenul, FTC recomandă afișarea de avertismente vizibile la bancomatele Bitcoin și educarea publicului pentru a preveni astfel de înșelătorii.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Zilele Urologiei Sătmărene – a doua ediție

Aflat la cea de-a II-a ediţie, evenimentul reuneşte medici urologi din Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, dar şi colegi din alte specialităţi, inclusiv din străinătate, toţi dornici să împărtăşească din experienţa lor profesională