Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ANUNȚ IMPORTANT

Schimbare majoră pentru românii cu sobe pe lemne

Schimbare majoră pentru românii cu sobe pe lemne
Programul „Rabla pentru Sobe” va oferi posibilitatea de a achiziționa sobe mai eficiente energetic
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

România s-a angajat în fața Comisiei Europene să modernizeze sistemele de încălzire și să reducă emisiile de carbon până în 2030. În acest context, se prevede eliminarea treptată a sobelor tradiționale pe lemne din mediul rural și înlocuirea acestora cu soluții mai eficiente și ecologice, cum ar fi pompele de căldură sau sisteme bazate pe biomasă sustenabilă.

 

 

Pentru a sprijini această tranziție, Guvernul va lansa programul „Rabla pentru Sobe”, care va permite cetățenilor să achiziționeze sisteme de încălzire conforme cu normele europene

 

 

Conform raportului, România vizează o creștere a ponderii surselor regenerabile de energie (SRE) în consumul final brut de energie la 41,1% până în 2030, față de ținta inițială de 36,3%. Această măsură vizează atât modernizarea sistemelor de încălzire din mediul rural, cât și decarbonizarea sistemelor centralizate de termoficare din zonele urbane.

 

 

Lemnul de foc rămâne o resursă importantă în zonele de deal și munte

 

 

Ministrul Mircea Fechet a subliniat că, în comunitățile izolate, lemnul de foc rămâne o resursă regenerabilă esențială, fiind utilizat de secole în satele din zonele de deal și munte. În aceste locuri, accesul la rețele de gaz este dificil, iar lemnul de foc reprezintă o opțiune practică și sustenabilă pentru încălzirea locuințelor.

 

 

Programul „Rabla pentru Sobe” va oferi posibilitatea de a achiziționa sobe mai eficiente energetic, reducând consumul de lemn și impactul asupra mediului, păstrând totodată tradițiile și stilul de viață din mediul rural.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns