Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Procese inițiate pentru recalcularea pensiei în județul Satu Mare

Procese inițiate pentru recalcularea pensiei în județul Satu Mare
Pensionarii pot contesta în instanță deciziile de recalculare a pensiilor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

 

Așa cum era de așteptat, nemulțumirile generate de recalcularea pensiilor ajunge în instanțele de judecată din toată țara.

 

 

 

În mod firesc, situația este similară și în județul Satu Mare, unde mai multe persoane, nemulțumite de cum și-au făcut treaba autoritățile, au acționat în instanță Casa Județeană de Pensii.

 

 

 

Pe portalul instanțelor de judecată, în doar două zile (27 și 30 septembrie, 28 și 29 septembrie fiind weekend) apar ca înregistrate, la Tribunalul Satu Mare, cinci dosare având ca speță recalcularea pensiei.

 

 

 

În toate cazurile, persoanele figurează ca fiind reclamante, iar Casa Județeană de Pensii Satu Mare, ca entitate pârâtă. I.G., J.R., I.S., M.A., I.N. sunt cei cinci sătmăreni care au contestat, în aceste două zile, modul în care autoritățile le-au recalculat pensiile prin noua lege.

 

 

 

Pensionarii pot contesta în instanță deciziile de recalculare a pensiilor dacă răspunsul la petiția depusă inițial la casele județene de pensii nu îi satisface. Au la dispoziție, conform legii, 45 de zile de la comunicare, conform procedurii.

 

 

 

”Pe decizia de recalculare, acolo, jos, în subsol, există un termen în care această decizie poate fi contestată”, a explicat preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, potrivit News.ro.

 

”Trebuie făcută o minimă procedură prealabilă anume de a te interesa de ceea ce înseamnă această decizie de recalculare la Casa teritorială de Pensii, fie printr-o audienţă la directorul instituţiei, fie prin birourile de relaţii cu publicul şi ca ultimă soluţie aş vedea eu această posibilitate de a merge în instanţă”, a explicat şeful Casei de Pensii, potrivit sursei citate.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns