Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Virusul SARS-CoV-2 a fost transmis de animale sălbatice din piața Huanan, sugerează un studiu recent

Virusul SARS-CoV-2 a fost transmis de animale sălbatice din piața Huanan, sugerează un studiu recent
Un studiu internațional sugerează că virusul SARS-CoV-2 a fost transmis pentru prima dată la oameni de la animale sălbatice vândute în piața umedă Huanan din Wuhan în noiembrie 2019, susținând ipoteza unei origini naturale a pandemiei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Piața Huanan din Wuhan, închisă de la începutul anului 2020, revine în atenția cercetătorilor care investighează originile pandemiei COVID-19. O echipă internațională, incluzând renumitul virolog Christian Drosten, a adus dovezi suplimentare care susțin o origine naturală a virusului SARS-CoV-2.

 

 

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Cell, cercetătorii au analizat peste 800 de mostre colectate din piață și zonele învecinate, precum și de la pacienți infectați la începutul pandemiei. Studiul confirmă ipoteza că virusul a fost transmis la oameni prin intermediul animalelor sălbatice vândute în piața Huanan în noiembrie 2019.

 

 

Kristian Andersen, microbiolog la Institutul Scripps și coautor al studiului, a declarat că datele sugerează un scenariu coerent: animalele infectate au fost aduse în piață, declanșând astfel răspândirea virusului. Aceasta adaugă o nouă piesă la puzzle-ul complex al originii pandemiei, susținând că virusul a apărut ca urmare a unui transfer zoonotic, contrar altor teorii, cum ar fi scăparea din laborator.

 

 

Astfel, deși întrebările rămân, dovezile curente sprijină tot mai mult ipoteza originii naturale a virusului.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ISTORIA FILMULUI COLOR

Technicolor: O cronică a inovației filmele color de la Hollywood

Descoperirea majoră a Technicolor în 1922 a reprezentat o revoluție în cinematografie, prin introducerea unui proces inovator care implica filmarea cu o metodă de prismă și filtru, împărțind lumina în două benzi de film colorate în roșu și verde, apoi unind aceste benzi printr-un proces de transfer de culoare pentru a crea o singură bobină colorată, proiectabilă cu lumina albă standard a cinematografelor.