Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DOCUMENTE ȘI TERMENE LIMITĂ

Condiţii impuse de APIA pentru a nu pierde subvenţia pe păşune pentru anul 2024

Condiţii impuse de APIA pentru a nu pierde subvenţia pe păşune pentru anul 2024
Păşunile şi fâneţele naturale, indiferent de forma de proprietate, au un regim special în ceea ce priveşte exploatarea
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Păşunile şi fâneţele naturale, indiferent de forma de proprietate, au un regim special în ceea ce priveşte exploatarea, dar şi cu referire la actele justificative care se depun la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA, pentru a obţine subvenţia.

 

 

Crescătorii de animale, fermierii care au solicitat anul acesta subvenția APIA pe hectarul de pășune trebuie să depună un set de documente, în cazul în care nu au reușit să asigure încărcătura minimă de animale pe hectarul de pășune. Termenul este 15 octombrie.

 

 

Pajiști permanente – termene de depunere a documentelor doveditoare care atestă efectuarea activităţii agricole. Dacă nu se respectă încărcătura de 0,3 UVM/ha, se depune: declarațiile privind depozitarea fânului şi/sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, până la data de 15 octombrie a anului de cerere.

 

 

Pentru fermierii persoane juridice, care dețin animale şi nu asigură încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha, iar activitatea agricolă minimă constă în asigurarea unui cosit anual pe pajiştile permanente aflate în proprietate, fermierii vor transmite/prezenta: documentele contabile de gestiune pentru depozitarea fânului pentru consumul anului de cerere.

 

 

Pentru persoane juridice, altele decât asociaţiile și composesorate, se verifică existenţa cel puţin a unuia dintre următoarele documente: documente contabile de gestiune, factura fiscală de comercializare.

 

 

Pentru formele de organizare asociaţii şi composesorate, cu animalele deținute, care nu respectă încărcătura de UVM/ha cu animalele membrilor, şi activitatea agricolă minimă constă în asigurarea unui cosit anual în perioada 15 iunie – 1 octombrie, fermierii vor transmite o serie de documente.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Update: Patru persoane au fost arestate pentru trafic de droguri

22 de percheziţii au fost efectuate miercuri, 20 august, în judeţul Satu Mare, judeţul Sălaj şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane suspectate atât de trafic internaţional de droguri de risc, cât şi de comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare. De asemenea au fost executate şi 22 de mandate de aducere. Şapte din cele 22 de persoane aduse la audieri au fost reţinute, iar 4 vor fi prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă.