Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SPITALUL JUDEȚEAN SATU MARE

Bebelușul din accidentul de la Vetiș, transportat de urgență cu elicopterul SMURD la Oradea

Bebelușul din accidentul de la Vetiș, transportat de urgență cu elicopterul SMURD la Oradea
Un bebeluș de un an, grav rănit în urma unui accident rutier din Vetiș, a fost transportat de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Oradea, după ce starea sa s-a deteriorat, iar părinții săi se află, de asemenea, în stare critică la spitale din Oradea și Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Satu Mare, 7 octombrie 2024 – Luni seara, un elicopter SMURD a fost solicitat la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare pentru a transporta un pacient în stare critică. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Rodica Lohan, este vorba despre un bebeluș de doar un an, internat în secția de Terapie Intensivă, care a suferit politraumatisme grave în urma unui accident rutier petrecut cu o zi înainte.

 

 

Copilul a fost implicat într-un accident grav în localitatea Vetiș, împreună cu părinții săi, duminică, 6 octombrie. În urma accidentului, bebelușul a fost transportat inițial la Spitalul Județean din Satu Mare, însă, din cauza deteriorării stării sale, echipa medicală de la secția ATI a decis transferul aerian de urgență la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Oradea, pentru a primi îngrijiri specializate.

 

 

„S-a decis transportul aerian pentru a-i oferi cele mai bune șanse de supraviețuire și tratament adecvat într-un timp cât mai scurt”, a declarat Rodica Lohan. Transferul a fost realizat sub coordonarea medicilor SMURD, în condiții de maximă siguranță.

 

 

Accidentul de la Vetiș a lăsat în stare gravă toți membrii familiei. Tatăl copilului, în vârstă de 20 de ani, a fost transportat și el la Spitalul Clinic de Urgență din Oradea, unde este internat în secția de Chirurgie Vasculară. Mama copilului, tot în vârstă de 20 de ani, se află în stare critică la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Satu Mare, fiind intubată și ventilată mecanic.

 

 

Reamintim că accidentul, produs duminică, 6 octombrie, în localitatea Vetiș, a implicat un impact devastator care a dus la rănirea gravă a întregii familii. Circumstanțele accidentului rămân în curs de investigare de către autoritățile competente.

 

 

Transferul copilului la Oradea reprezintă o măsură vitală, dată fiind starea sa critică. Medicii rămân rezervați în privința prognosticului, însă se fac toate eforturile pentru a-i salva viața.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns