Image 1
Image 2

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

A fost lansat Programul anual de burse oferite de România cetățenilor străini din statele non-UE

Janina Sitaru - secretarul de stat pentru relații instituționale MAE
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat marți, 16 ianuarie 2024, Programul anual de burse oferite de România cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2024-2025.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Programul este derulat prin intermediul MAE și urmărește dezvoltarea și aprofundarea pe termen lung a relațiilor bilaterale cu statele de proveniență a studenților, precum și promovarea mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel global.

 

 

 

 

Potrivit unui comunicat de pres[ al Ministerului, procedura de accesare a Programului a fost digitalizată integral, prin dezvoltarea de către MAE, cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației, a unei platforme online multi-device pentru depunerea și analizarea candidaturilor pentru acest instrument.

 

 

 

 

Pentru anul universitar 2023-2024, pe platformă au fost depuse peste 50.000 de candidaturi pentru un număr total de 500 de burse.

Studenții străini reprezintă o punte de legătură între România și statele lor de origine și sunt convinsă că, pe lângă facilitarea formării profesionale a viitoarelor elite intelectuale ale acestora, succesul de care se bucură acest program în ultimii ani, reprezintă și un model de bună practică în cadrul efortului colectiv de îmbunătățire a accesului la educație la nivel global”, a subliniat secretarul de stat pentru relații instituționale Janina Sitaru.

 

 

 

Candidații interesați de Programul de burse pentru anul universitar 2024-2025 pot accesa platforma online pentru depunerea dosarelor de candidatură fie prin accesarea site-ului Study in Romania sau a site-ului MAE, secțiunea Burse oferite cetățenilor străini de statul român prin MAE.

 

 

 

Aplicațiile individuale ale candidaților pot fi încărcate pe platforma online în perioada 16 ianuarie – 16 martie 2024, rezultatele selecției urmând a fi anunțate în jurul datei de 15 iulie 2024.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:500 de burse oferite de statul român pentru studenți străini

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with