Image 1
Image 2

IFPLUSHOTĂRÂREA CURȚII EUROPENE DE JUSTIȚIE PRIVIND SUPERLIGA

Această decizie va aduce modificări fundamentale în organizarea sportului în Europa.

Noul model de competiție propus prevede că 64 de echipe vor concura în trei ligi în viitor. „Aceasta ar putea restabili echilibrul competițional și ar face unele ligi naționale mai interesante și mai dinamice ”
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Decizia Curții Europene de Justiție (CEJ) în cadrul unui proces al Companiei Europene a Superligii (ESL) a declarat că UEFA și FIFA se angajează într-un “abuz de poziție dominantă pe piață” atunci când interzic cluburilor și profesioniștilor participarea la competiții în afara propriului lor sistem sub amenințarea sancțiunilor.

 

Florentino Pérez, președintele Real Madrid și forța motrice din spatele proiectului, a declarat că aceasta este o hotărâre de importanță istorică, afirmând că fotbalul european nu va mai fi niciodată un monopol. În timp ce unele voci susțin că această hotărâre echivalează cu o schimbare fundamentală a structurii sportului modern în Europa, există și scepticism cu privire la modul în care aceasta va afecta funcția socială a sportului în societate.

 

Bernd Reichart, lobbyist-șef pentru proiectul Super League, a salutat hotărârea, susținând că cluburile nu mai trebuie să se teamă de sancțiuni și pot determina propriul lor viitor. El a promis, de asemenea, că toate meciurile din Super League vor fi transmise gratuit pentru fanii de fotbal.

 

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a susținut că hotărârea se bazează pe fapte vechi și a negat afirmațiile că cluburile nu pot părăsi sistemul existent. Cu toate acestea, există incertitudine cu privire la modul în care cluburile vor reacționa la această hotărâre, având în vedere că numai Real Madrid și FC Barcelona au rămas susținători publici ai proiectului Super League.

 

Noul model propus pentru competiție implică 64 de echipe care vor concura în trei ligi, cu o serie de reguli pentru retrogradare și promovare între ligi. Cu toate acestea, se ridică întrebări cu privire la viabilitatea și acceptarea acestui nou model, iar fanii și organizațiile de fani exprimă îngrijorări cu privire la impactul asupra fotbalului european.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with