Image 1
Image 2

Acțiune a SPJ Salvamont Maramureș în zona Poienile de Sub Munte pentru salvarea a doi ucraineni rătăciţi pe munte

Doi ucraineni, de 40 și 42 ani, care au trecut frontiera, au sunat la 112 și au anunțat că sunt rătăciți și nu reușesc să se orienteze pentru a coborî din munte, sunt echipați, dar fără hrană și doar cu o sticlă de apă și solicită ajutorul pentru a putea fi extrași și evacuați.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un echipaj al Salvamont Maramureș a pornit spre sediul Poliției de Frontieră unde împreună cu poliţiştii de frontieră au pornit pentru recuperarea ucrainenilor.

 

În M-ții Maramureșului pe alocuri zăpadă depășește 1metru – 1metru și jumătate și singura posibilitate de deplasare este fie pe schiuri de tură sau snowmobil pentru zăpadă adâncă, dar la baza muntelui stratul e subțire și pe alocuri zona e cu acces dificil datorită noroiului mare și a apei care curge de pe versanți.

 

Locația ucrainenilor a fost identificată de cei de la STS Maramureș reușind să pună la dispoziția echipelor de salvare coordonatele acestora.

 

După mai bine de 6 ore și jumătate de urcat salvatorii montani au ajuns la cetățenii ucraineni. Salvamontiștii au cu ei hrană, batoane proteice și apă. A urmat coborârea până în locul în care este poziționată mașină de intervenție.

La intervenție participa și colegii de la Poliția de Frontieră Poienile de sub Munte ei aflându-se împreună cu salvatorii montani sus în munte. Ucrainenii au fost predaţi echipajelor medicale venite în sprijin.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with