Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FORMULA 1

Adrian Newey pleacă de la Red Bull

Adrian Newey pleacă de la Red Bull
Red Bull a confirmat că urmează să se despartă în 2025 de Adrian Newey, considerat omul-cheie în succesul din Formula 1.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zvonul care s-a intensificat în Formula 1 în ultimele săptămâni a fost confirmat pe data de 1 mai 2024: Adrian Newey, șeful departamentului tehnic, pleacă.

Este considerat a fi unul dintre cei mai buni ingineri din Formula 1 și omul-cheie în cele 6 campionate câștigate de Red Bull. Despărțirea se va produce la începutul lui 2025, cu un an înainte de expirarea contractului.

 

 

Potrivit comunicatului emis de Red Bull Racing, Newey va rămâne în cadrul organizației și se va ocupa de designul unei supermașini pe care Red Bull o va produce, RB 17. Mașina va fi produsă în doar 50 de unități și va putea fi folosită doar pe circuite, Red Bull dorind să ofere publicului o experiență asemănătoare celei din Formula 1. O mașină va costa 6,2 milioane de dolari.

„Dorim să-i mulțumim lui Adrian pentru ce am realizat până acum. A fost decisiv pentru noi în câștigarea celor 7 titluri la piloți și 6 la constructori. În total, au fost 118 victorii și 101 pole position-uri”, notează echipa austriacă.

 

CITEȘTE ȘI:

 

30 de ani de la trecerea în neființă a lui Ayrton Senna

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns