Image 1
Image 2

Sunteţi de acord cu o investiţie de 64 milioane lei la Aeroportul Satu Mare?

Noul consilier judetean, Gheorghe Ciocan, a depus juramantul
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Noul consilier judetean, Gheorghe Ciocan, a depus juramantul
Noul consilier judetean, Gheorghe Ciocan, a depus juramantul

Luni, 21 iulie, începând cu ora 14, în Sala mică a prefecturii a avut loc şedinţa lunii în curs a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare. Unul dintre punctele discutate a avut legătură cu o investiţie de 64 milioane lei în Aeroportul Satu Mare.

La şedinţa condusă de preşedintele Adrian Ştef au participat 28 de consilieri din totalul de 33, au lipsit Ciprian Ardelean (PSD), în locul căruia a fost ales Gheorghe Ciocan, Dăliana Lazăr (PDL), Stier Peter (UDMR), Nagy Maria (UDMR) şi vicepreşedintele consiliului, Mircea Govor (PSD).

Iniţial, la Ordinea de zi au fost propuse 10 proiecte de hotărâre plus nelipstitul “Diverse”, dar la propunerea preşedintelui Ştef, cel cu numărul iniţial 7, privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 9 milioane lei cu o maturitate de 10 ani pentru realizarea unor investiţii publice, a fost scos de pe Ordinea de zi. În fapt, acest împrumut era destinat unui nou sediu pentru Biblioteca Judeţeană Satu Mare, care în prezent îşi desfăşoară activitatea în imobilul situat în municipiul Satu Mare, str. Decebal nr. 2, imobil pentru care se achită lunar o chirie în sumă de 11.500 euro.

Deşi Eva Mărginean s-a opus, Gheorghe Ciocan a fost votat şi validat consilier judeţean

La punctul doi s-a aflat validarea mandatului de consilier judeţean al lui Gheorghe Ciocan care îi ia locul fostului consilier, Ciprian Ardelean, promovat consilier al premierului. Şefa Comisiei juridice, Eva Mărginean, a invocat texte de acte normative conform cărora candidatura lui Ciocan nu ar putea fi validată, în timp de Margareta Grecu din cadrul Aparatului CJ, a citit un alt text conform căruia candidatura întruneşte toate condiţiile. După circa 15-20 de minute în care tema a fost dezbătută în Comisia de validare ce s-a retras într-o altă încăpere decât sala de şedinţe, Eva Mărginean a anunţat că lucrurile s-au lămurit s-a trecut la votul la care a fost şi dânsa “Pentru”, dar cei 4 consilieri PDL prezenţi şi doi ai PNL s-au abţinut de la vot.

Reabilitarea Aeroportului costă 64,58 milioane lei (peste 14 milioane euro)

Proiectul cu numărul iniţial 7, privind angajarea judeţului Satu Mare pentru susţinerea finanţării obiectivului de investiţii “Reabilitare şi modernizare suprafeţe de mişcare şi extindere aerogară la Aeroportul Satu Mare” în perioada 2014-2016, în sumă de 64,58 milioane lei (peste 14 milioane euro) a trecut cu o singură abţinere. La solicitarea consilierului PDL Radu Giurcă, preşedintele Ştef a explicat că, de fapt, este nevoie de aprobarea proiectului pentru a se trece la licitarea lucrărilor, până atunci cererea şi dosarul pentru acest proiect urmând a fi depuse pe Programul Operaţional Sectorial (POS) Transport, cu şanse mari de a fi declarat eligibil. CJ ar urma, dacă va fi aprobată finanţarea lui din fonduri europene nerambursabile, să achite numai cota de co-finanţare, de 2% din valoarea proiectului precum şi alte cheltuieli aferente implementării.

[cardoza_wp_poll id=32]

Citiţi continuarea în ediţia tipărită de marţi, 22 iulie, a Informaţiei Zilei

16 comentarii

 1. Daca ar face curse internationale spre Londra. Madrid si altele unde sunt multi romani ar fi mai ok. Ar fi mai mare activitate pe aeroport.. odata ce nu sunt aceste zboruri normal ca nu ai activitate in aeroport. Multa lume trebuie sa mearga la Debrecen, Budapesta sau Cluj pentru a lua avion spre Londra. Dece sa nu iei avionul chiar de la tine din oras ?

 2. Ba, pitpalacilor,sunteti acolo o adunatura de neputinciosi !!! Ce aeroport va trebuie cand se dau masinile una peste alta din cauza ca sunt doar doua poduri peste Somes ,TIR-urile mai sa treaca peste tine prin oras din cauza ca nu exista centura de ocolire,ca in orice oras normal din tara asta,iar voua va trebuie aeroport “reabilitat” ??!! Cate curse sperati voi ca vor fi intr-un oras cu 80.000 de locuitori??Nu e Clujul la o aruncatura de bat pentru curse internationale ???Printre voi,chiar nu exista si oameni normali care sa gandeasca ??

 3. Vrem avioane ! Vream parasute zburatoare ! Caci drumurile sunt pentru tancuri, scolile pentru prosti, spitalele pentru afaceri, politica de azi nu e ceea de maine. Totul pentru unii, promisiuni pentru altiii. Sa traiti bine de 2x.

 4. Intr-un centru de judet sa nu fie biblioteca este un ceva unic, la modul negativ. De asemenea, banii de chirie sunt exagerat de multi, de aceea, un sediu clădit din temelie ar fi foarte util.
  Se pune problema sa alegem intre aeroport si biblioteca? Aceasta din urma este folosita de elevi, studenti, oameni de toate varstele pentru informare, pentru a realiza o lucrare, pentru relaxare. Aeroportul este folosit doar pentru a calatori comod si doar de oamenii cu multi bani.
  Daca problema intelectuala nu ne priveste, propun sa mai punem un lacat pe biblioteca!

 5. @F16 Crasher:
  Normal ca este nevoie si de acel pod peste somes, dar voi nu vedeti ca toate orasele din tara asta se dezvolta, trec in randul oraselor occidentale… doar rahatul ala de satu mare a ramas tot asa de cand lumea… sosele varza, metro, carffur varza, etc…

 6. Un gospodar bun poate fi si (instalator,bucatar,etc;)nu trebuie mare filozof! gospodaru , si-ar pune gospodaria la punct cu tot ce e necesr pentru toata familia ,(piste de biciclisti ,coborari de pe trotuare la trecerile de pietoni, o punte peste somes,trotuarele puse la punct in toata urbia etc.) si inca se mai poate cauta locuri unde se poate face traba mai buna pentru cetateni .

 7. Proiectul a trecut,podul peste Somes ,nu reprezinta o prioritate nici ptr.primarie nici ptr.C.J.,desi la toate alegerile s-au jurat ca vor avea in vedere bla,bla………
  In acest aeroport se tot investeste de vreo 15 ani dar curse aeriene ,in special externe,din cunostintele mele nu exista.Pacat de banii alocati din nou aeroportului.

 8. rusine pentru Stef care are numai avioane in cap
  daca rezovam biblioteca nu pica spaga
  daca rezolvam aeroportul vor cadea cateva avioane prin gropile cu spaga dar ce conteaza Stef nu va mai fi presedinte ca sa dea explicatii……

 9. Se mai puneau ceva bănuţi şi numai bine se putea construi un pod rutier peste Someş din banii ăştia. Da no, e mai bine să aruncăm banii pe un aeroport unde abia este ceva trafic şi se organizează unul sau două evenimente pe an…

Lasă un răspuns

Connect with

Va afecta noul război economia mondială?

Un nou conflict a izbucnit zilele trecute în Israel, ţară atacată de către organizaţia paramilitară Hamas. În primele 2 zile s-au înregistrat peste 700 de morţi şi mii de răniţi.