Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

AGLOMERAŢIE LA PETEA: Zeci de mii de treceri

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Poliţia de Frontieră anunţă că este pregătită pentru un nou sfârşit de săptămână în care vor trece vămile sute de mii de persoane. Se aşteaptă trafic mare şi la vămile din Satu Mare cu Ungaria, la Petea şi Urziceni. 

Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice măsurile aflate în competenţa instituţiei, dispuse încă de la începutul sezonului estival pentru asigurarea unui control operativ. La nivelul tuturor structurilor teritoriale ale PFR s-au suplimentat arterele de control, în funcţie de configuraţia fiecărui punct şi de dinamica valorilor de trafic, s-a suplimentat personalul planificat la controlul documentelor, precum şi echipamentele de control folosite, fiind utilizate inclusiv staţii mobile, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

 

Astfel, zilnic, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

 

Tot pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor deplasa în principalele puncte de trecere ale frontierei pentru a acorda sprijin colegilor aflaţi în teren.

Menţionăm că la frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, respectiv bulgare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autorităţile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate şi totodată cu respectarea metodologiei de lucru.

 

În acelaşi timp, au fost dispuse şi măsurile necesare pentru supravegherea sporită a frontierei de stat, în punctele de trecere şi în zona de competenţă.

 

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vama Veche, recomandăm călătorilor, utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud.

 

Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere, după cum urmează:

 • pe raza jud. TimişT.F. Cenad – Kiszombor
 • pe raza jud. Arad:  T.F. Nădlac – Nagylak

                                         P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota

                                         P.T.F. Turnu – Batonnya

                                         P.T.F. Vărşand – Gyula

 • pe raza jud. BihorT.F. Salonta – Mehkerek

                                         P.T.F. Borş – Artand

                                         P.T.F. Bors II- Nagykereki

                                         P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany

                                         P.T.F. Săcuieni – Letavertes

 • pe raza jud. Satu MareT.F. Urziceni – Vallaj

                                                 P.T.F. Petea – Csengersima

 

La frontiera româno-bulgară sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier:

 • pe raza jud. Giurgiu:  P.T.F. Giurgiu – Ruse
 • pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat – Vidin

P.T.F. Bechet (Bac)

 • pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopol (Bac)

                                                  P.T.F. Zimnicea – Svistov (Bac)

 • pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi/Chiciu (Bac)
 • pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche

                                                P.T.F. Ostrov – Silistra

                                                P.T.F. Negru Vodă – Kardam

Tot pe raza judeţului Constanţa, sunt deschise traficului P.T.F. Lipniţa – Kainardja şi P.T.F. Dobromir – Krushari,  pentru autovehicule până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

 

Pentru a contribui la scurtarea timpului de control şi implicit la fluidizarea traficului, sunt o serie de recomandări utile pentru participanţii la traficul transfrontalier:

 • verificarea valabilităţii documentului de călătorie cu care se intenţionează tranzitarea frontierei; deţinerea documentelor necesare pentru călătoria minorilor, cu recomandarea ca părinţii, înainte de plecare, să consulte condiţiile de călătorie în străinătate pentru minorii cetăţeni români, informaţii disponibile pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, astfel încât să fie evitate situaţiile neplăcute în care acestora nu li se permite ieşirea din ţară;
 • conducătorii mijloacelor de transport să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul: permisul de conducere valabil şi corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare şi dovada inspecţiei tehnice periodice;
 • pentru bunurile deţinute (altele decât cele de uz personal), să se păstreze documentele de provenienţă şi să se respecte prevederile legislaţiei vamale din România;
 • documentarea, în prealabil, la reprezentanţele diplomatice din România ale statelor în care se călătoreşte, cu privire la condiţiile particulare de intrare şi şedere;
 • având în vedere creşterea considerabilă a traficului în perioada estivala inclusiv pe aeroporturile internaţionale, recomandăm pasagerilor sa se prezinte la aeroport în intervalul de timp indicat de companiile de zbor şi de administraţia aeroporturilor
 • şi nu în ultimul rând, recomandăm consultarea  aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care  prezintă o  estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns