Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

INTERNAȚIONAL

ALERTĂ DE RĂZBOI: Ploaie de rachete din Liban asupra Israelului

ALERTĂ DE RĂZBOI: Ploaie de rachete din Liban asupra Israelului
Tensiuni crescute între Liban și Israel după ce aproximativ treizeci de rachete au fost lansate peste noapte din Liban către nordul Israelului, într-un context de avertismente severe din partea Statelor Unite cu privire la riscurile unui dezastru umanitar în Rafah, Fâșia Gaza.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Tensiunile escaladează dramatic după ce aproximativ treizeci de rachete au fost lansate din Liban către nordul Israelului într-un atac îngrijorător desfășurat peste noapte, conform declarațiilor armatei israeliene și citate de AFP. Zonele vizate, Ein Zeitim și Dalton, se confruntă acum cu o amenințare severă, crescând temerile de escaladare a conflictului.

 

 

Agravând situația, Statele Unite au emis un avertisment sever Israelului despre potențialul unui dezastru la Rafah, un oraș dens populat din sudul Fâșiei Gaza. Cu peste un milion de palestinieni înghesuiți în Rafah, Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat preocupările grave privind lipsa de pregătire pentru o ofensivă planificată în această zonă, subliniind consecințele dezastruoase ale oricărei acțiuni militare executate precipitat fără planificare adecvată, mai ales din cauza riscului ridicat de victime civile.

 

 

Situația a fost complicată și mai mult de intensificarea atacurilor militare israeliene în Rafah, în timp ce prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, anunță pregătirile pentru o ofensivă. Această mișcare a amplificat semnificativ temerile pentru siguranța celor 1,3 milioane de palestinieni din Rafah, majoritatea fiind persoane strămutate din cauza conflictelor recente. SUA continuă să îndemne Israelul să prioritizeze protecția civililor în răspunsurile sale militare, în special în lumina implicațiilor umanitare severe și a necesității critice de a menține fluxul de ajutor umanitar prin punctul de trecere Rafah.

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns