Carne de pasăre fără documente de provenienţă, îngheţată cu ambalaj deteriorat, produse din carne, legume şi peşte congelat păstrate la grămadă în frigider, preparate culinare şi materii prime înghesuite în acelaşi loc sau lipsa unei evidenţe la zi a graficelor de monitorizare a temperaturii de păstrare sunt câteva din neregulile depistate de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare cu ocazia verificărilor întreprinse la operatorii economici din sectorul de alimentaţie publică ce îşi desfăşoară activitatea în incinta ştrandurilor, piscinelor, zonelor de agrement etc.
Rezultatele verificărilor întreprinse de OPC la cele 5 unităţi de comercializare şi 9 unităţi de alimentaţie publică au fost prezentate de comisarul şef Valentin Breban, ieri în cadrul unei conferinţe de presă.
Doi dintre comercianţii verificaţi, ambii din Carei au fost amendaţi de OPC cu câte 4.000 de lei fiecare pentru lipsa unor documente de provenienţă, iar marfa cu probleme, respectiv carnea de pui congelată a fost retrasă temporar de la comercializare. Ei au la dispoziţie 15 zile pentru a se pune în legalitate cu documentele privind provenienţa mărfii, pe care nu le-au putut prezenta comisarilor la data controlului.
Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf)
Fii primul care comentează