Image 1
Image 2

RĂZBOI ISRAEL

Armata israeliană anunţă că a pierdut 600 de militari de la începutul războiului

Armata israeliană anunţă că a pierdut 600 de militari de la începutul războiului
Armata israeliană a anunţat luni că 600 de militari ai săi au fost ucişi de la începutul războiului cu gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza în 7 octombrie 2023, relatează AFP.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Nadav Cohen, de 20 de ani, originar din Haifa, a căzut în lupte în sudul Fâşiei Gaza”, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene pe site-ul său oficial, ceea ce ridică la 600 numărul militarilor israelieni ucişi în Israel şi în teritoriile palestiniene de la începutul războiului.

 

Din cei 600 de militari, cel puţin 256 au fost ucişi în Fâşia Gaza din 27 octombrie, data la care a început operaţiunea militară terestră lansată ca represalii la atacul comis de Hamas în comunităţile din sudul Israelului, potrivit unui bilanţ realizat de AFP, pe baza datelor oficiale israeliene.

 

Peste jumătate din cei 600 de militari decedaţi au fost ucişi în atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie.
Alţi militari au fost ucişi în Cisiordania şi la frontiera cu Libanul, unde schimburi de foc au loc aproape zilnic de la izbucnirea războiului.

 

În plus, peste 1.523 de militari au fost răniţi în enclava palestiniană de la începutul operaţiunii terestre, mai indică armata israeliană.
Lista “victimelor de război” publicată de armata israeliană cu militari decedaţi după 7 octombrie 2023 cuprinde soldaţi şi rezervişti.
Israelienii care au satisfăcut serviciul militar, adică o mare parte din populaţia israeliană adultă, sunt obligatoriu rezervişti până la vârsta de 40 de ani.

Potrivit Israelului, aproximativ 250 de persoane au fost răpite

Unii israelieni decid să continue şi după această vârstă. În paralel, 169.500 de militari se află sub contract. Atacul Hamas în sudul Israelului s-a soldat cu moartea a cel puţin 1.160 de persoane, în principal civili, conform bilanţului AFP, întocmit în baza datelor oficiale israeliene.

 

Potrivit Israelului, aproximativ 250 de persoane au fost răpite, iar 130 dintre ele sunt deţinute în continuare ostatice în Fâşia Faza, dintre care 34 nu mai sunt în viaţă.
Ca represalii, Israelul a jurat să distrugă gruparea Hamas, pe care o consideră drept organizaţie teroristă, la fel ca SUA şi Uniunea Europeană, şi a lansat o ofensivă ce a făcut 32.782 de morţi, potrivit ultimului bilanţ făcut public vineri de către Ministerul Sănătăţii din guvernul Hamas.

 

Poliţia israeliană a anunţat luni că a arestat-o pe sora liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în Israel, unde aceasta locuieşte, în cadrul unei anchete pentru ‘terorism’ întreprinse de poliţia şi Shin Bet (securitatea internă), transmite AFP.
Sabah Abdel Salam Haniyeh, în vârstă de 57 ani şi cu cetăţenie israeliană, este ‘suspectată de a avea contacte cu agenţi ai Hamas şi de a se identifica cu organizaţia, incitând la comiterea de acte de terorism în Israel şi susţinându-le’, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

 

La percheziţia întreprinsă în casa din Tel-Sheva, în sudul ţării, poliţia a descoperit mai ales documente, telefoane şi ‘probe care o leagă de comiterea de infracţiuni grave împotriva securităţii statului Israel’, a mai spus purtătorul de cuvânt.
Armata israeliană duce un război în Fâşia Gaza împotriva Hamas considerat de Israel drept organizaţie teroristă şi al cărei lider, Ismail Haniyeh, se află în Qatar.

 

Potrivit agenţiei israeliene TPS, femeia va fi adusă în faţa unui magistrat din Beer-Sheva pentru prelungirea detenţiei.
Războiul a fost declanşat de atacul din 7 octombrie întreprins de comandouri ale Hamas infiltrate în sudul Israelului, în urma căruia au murit cel puţin 1.160 de persoane, conform unui bilanţ alcătuit de AFP plecând de la date oficiale.
Potrivit Israelului, din cele în jur de 250 de persoane răpite în acea zi, 130 se află în continuare în Gaza, însă 34 nu mai sunt în viaţă.
Ca represalii la atacul Hamas, armata israeliană a lansat o ofensivă în Gaza soldată până acum cu cel puţin 32.700 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with