Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Astazi stingem luminile pentru a marca Ora Pamantului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ora Pamantului este marcata nu doar de institutii si companii, ci si de persoane fizice
Ora Pamantului este marcata nu doar de institutii si companii, ci si de persoane fizice

Municipiul Satu Mare se alatura altor 4.500 de orase din 128 de tari in aceasta campanie

 

Sambata, in ultima zi a lunii martie, stingem luminile la 20 si 30 de minute timp de o ora. Luminile se sting in intreaga lume pentru a marca Ora Pamantului.

Pe 31 martie se sting luminile in toate cladirile emblematice de pe mapamond, iar Romania a luat exemplul lor in ultimii trei ani, alaturandu-se Campaniei “Ora Pamantului”.
Ora Pamantului este marcata nu doar de institutii si companii, ci si de persoane fizice, oameni care doresc care printr-un simplu gest de stingere a luminii sa atraga atentia asupra pericolului care paste omenirea< incalzirea globala.

Anul acesta, pe 31 martie, intre orele 20.30-21.30 se sting din nou luminile exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale funcţionarii si se deconecteaza echipamentele electronice aflate in stand-by.

La nivel mondial, in tabloul acţiunilor de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana, se remarca o Campanie unica in istorie, care in 2010 a reusit sa atinga circa 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de ţari – Earth Hour, anunta realitatea.net.

 

Ca si anul trecut, municipiul Satu Mare participa si anul acesta alaturi de alte 4.500 de orase din 128 de tari la campania Earth Hour 2012 (Ora Pamantului).

Cu aceasta ocazie, azi intre orele 20.30 – 21.30, vor fi stinse luminile in Centrul Nou al orasului, pe Pasajul Pietonal Coposu si de pe Palatul Administrativ, iar voluntari ai Asociatiei pentru Copii si Tineri 4U impreuna cu SZMDSZ (Asociatia Tinerilor Maghiari) vor realiza un ceas uman si vor aprinde lumanari pe platoul din P-ta 25 Octombrie.

Actiunea Primariei municipiului Satu Mare este sustinuta si de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns