Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Au crezut că pot intra în România fără să fie duşi la închisoare! Au fost condamnaţi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat la intrarea în ţară doi tineri, unul din Galaţi, iar celălalt din Suceava, condamnaţi la închisoare pentru conducere fără permis.

Vineri, 3 februarie, în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean român, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în judeţul Galaţi.
Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul efectuat de către poliţiştii s-a constatat că pe numele acestuia a fost emis de către Judecătoria Satu Mare, în iulie 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Tânărul a fost condamnat la opt luni de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis.

Tot vineri, în jurul orei 08.00, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de intrare în ţara noastră un sucevean în vârstă de 29 de ani. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră sătmăreni au constatat că pe numele tânărului a fost emis, în 26 ianuarie a.c., de către Judecătoria Rădăuţi, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Suceveanul are de executat o pedeapsă privativă de libertate timp de doi ani şi opt luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis.

Persoanele în cauză au fost predate unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.
Permis de conducere fals descoperit în PTF Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean moldovean care, la controlul de frontieră, a prezentat un permis de conducere fals, având însemnele autorităţilor poloneze.

Într-un alt caz, joi, 2 februarie, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din România, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 26 de ani. Acesta conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Polonia. La controlul de frontieră i-a fost solicitat şi permisul de conducere, iar tânărul a prezentat un permis aparent eliberat de către autorităţile din Polonia. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că documentul este fals, întrucât nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.

În acest caz, permisul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere conform Codului Penal, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DROGURI ÎN SATU MARE

Captură mare descoperită la un sătmărean

În 20 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Satu Mare, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar având ca obiect comiterea infracțiunii de trafic de droguri.