Un incident dramatic a avut loc într-un restaurant din Brașov când un bărbat s-a înecat cu mâncare. Norocul lui a fost că echipajul de la Ambulanță a intervenit prompt și l-a resuscitat, iar apoi medicii de la Institutul „Marius Nasta” din București au făcut tot posibilul să îndepărteze resturile alimentare din plămânul său. Potrivit informațiilor furnizate de News.ro, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a relatat pe Facebook modul în care s-a desfășurat salvarea bărbatului.
Incidentul a avut loc sâmbătă seara, când bărbatul a intrat în stop cardiac după ce s-a sufocat cu un bol alimentar în restaurantul din Brașov. Mahler a explicat că viața i-a fost salvată datorită intervenției rapide a personalului de la ambulanță, care a răspuns imediat apelului de urgență. La sosirea la spital, s-a constatat că unele fragmente din aliment rămăseseră în plămânul pacientului. Pentru rezolvarea acestei situații, Mahler și echipa sa au luat decizia să trimită medicii la Brașov pentru a interveni acolo, în loc să transporte pacientul într-o stare critică la București.
Astfel, în miez de noapte, doi medici din Institutul „Marius Nasta”, dr. Silviu-Mihail Dumitru și dr. Dragoș Băiceanu, s-au alăturat echipei de la Ambulanță București-Ilfov și au mers la Brașov pentru a acorda asistență medicală pacientului. Revenind la casele lor abia în zorii zilei de duminică, echipa a demonstrat disponibilitatea, sacrificiul și umanitatea de care au dat dovadă.
Beatrice Mahler a subliniat importanța finanțării pentru Bronhologia intervențională, o ramură vitală a medicinii care salvează vieți prin eliberarea căilor respiratorii, cu un impact redus asupra organismului.
CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE PE LITORAL: Un sătmărean s-a înecat încercând să salveze doi tineri
Fii primul care comentează