Image 1
Image 2
Acasa

MARE SĂRBĂTOARE

Biserica Sfântul Nicolae din Satu Mare, arhiplină la praznicul Întâmpinării Domnului

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a slujit la biserica din incinta Liceului Teologic Ortodox Român „Nicolae Steinhardt” din municipiul Satu Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu ocazia Praznicului Întâmpinării Domnului, vineri, 2 februarie, bisericuța de lemn a fost arhiplină, cu enoriași și credincioși de toate vârstele.

 

 

La acest eveniment duhovnicesc au slujit părinții care își desfășoară activitatea în cadrul liceului teologic, cu participarea elevilor, părinților, a credincioșilor din împrejurimi și a oficialităților locale și centrale.

 

 

În încheiere, părintele Gabriel Groza, directorul instituției de învățământ teologic, a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul elevilor, cadrelor didactice și credincioșilor, și, în semn de recunoștință și prețuire, a oferit ierarhului o icoană pictată ce reprezintă Praznicul Întâmpinării Domnului și un coș cu flori.

 

 

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul liceului dirijat de părintele Florin Libotean.

Mai trebuie menționat faptul că după Sfânta Liturghie a avut loc festivitatea de premiere a elevilor participanți la Proiectul Eparhial Cultural Teologic intitulat „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației”.

 

 

Acesta a fost organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie -, la împlinirea a 174 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

 

Citește și:

Episcopul Timotei a fost alaturi de sătmăreni de sărbătoarea Sfinților Arhangheli

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with