Image 1
Image 2

O IDEE PE ZI

Borș rusesc /ucrainean cu dafin

Borşul rusesc era o delicatesă, este foarte uşor de pregătit. Conţine cam toate legumele pe care le avem toamna dar poate fi preparat şi în restul anotimpurilor. Acest borș se poate găti și fără carne. Dres cu ou și smântână e tot atât de gustos. În unele regiuni ale Ucrainei, carnea e înlocuită cu ciuperci (hribi uscați).
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de sfeclă roșie, o țelină, 2 prazi, 3 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de varză, 3 linguri de untură, o lingură de făină, 3 linguri de bulion, 2-3 bucăți de foi de dafin, o cană de borș, 250 g de carne de vită, mărar, sare, 1 pahar de smântână

 

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se curăță, se spală și se taie în bucăți mici sau fașii subțiri, ori se dă pe răzătoarea mare, apoi se înăbușă în grăsimea încinsă. Se stinge cu 2 litri de apă feirbinte, se sărează și se adaugă carnea tăiate în bucăți. Se lasă să fiarbă la foc mic. Smântâna se amestecă cu o linguriță de făină, cu bulionul și se subțiază cu borș (o cană), apoi se toarnă în oală. Se adaugă sfecla crudă, tăiată cuburi sau dată prin răzătoarea mare, apoi se lasă borșul să clocotească pînă ce carnea se înmoaie. Se presară cu mărar tocat și se servește cu smântână.

Clatite cu fructe de padure

Clătite cu fructe de pădure

Clătite umplute cu o cremă delicată de budincă și fructe de pădure, o combinație perfectă de dulce-acrișor, sunt ideale pentru un desert rafinat și colorat.

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

APERITIVE

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

Această delicioasă rețetă de bastonașe de dovlecel învelite în bacon reprezintă alegerea perfectă pentru un picnic sau o masă la grătar. Servite cu un sos ranch sau un sos picant, aceste aperitiv estival va fi, cu siguranță, o delicatesă apreciată de toți.