Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EXAMENE NAȚIONALE

Calendarul probelor de Evaluare Națională de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Calendarul probelor de Evaluare Națională de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
Evaluarea Națională de la clasa a II-a începe pe 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris (Limba română și limba maternă), potrivit calendarului oficial.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În data de 14 mai are loc proba de Limbă și comunicare – citit (Limba română). Elevii de clasa a II-a vor susține proba la Matematică și Științe ale naturii pe 16 mai, după cum se arată în calendar.

Evaluarea Națională de la clasa a IV-a începe în data de 21 mai, iar elevii de clasa a VI-a vor avea prima probă a evaluării pe 28 mai.

 

 

Calendar Evaluare Națională clasa a II-a

 

 

13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba română

13 mai – Limbă și comunicare – scris Limba maternă
14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba română
15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba maternă
16 mai – Matematică și Științe ale naturii
17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale
Calendar Evaluare Națională clasa a IV-a

21 mai – Limba Română

22 mai – Matematică
23 mai – Limba maternă

Calendar Evaluare Națională clasa a VI-a

 

28 mai – Limbă și comunicare

29 mai – Matematică și Științe ale naturii
Informații de context despre Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. În anul școlar 2022-2023, Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu s-a mai organizat în anul școlar, potrivit ordonanței de urgență nr. 56 din 11 iunie 2023.

Inițial, examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate în contextul grevei angajaților din Învățământ. Pe 30 mai, Ministerul Educației anunța că probele vor avea loc în zilele de 12 și 13 iunie, fiind publicat și un ordin în Monitorul Oficial.

Pe 15 noiembrie 2023, între orele 9-12, toate școlile care au clase primare și gimnaziale ar fi trebuit să testeze o aplicație dezvoltată de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.

Conform surselor Edupedu.ro, testarea aplicației Ministerului Educației în toate școlile cu clase primare și gimnaziale, pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, nu s-a mai ținut miercuri, 15 noiembrie, din cauza unor probleme tehnice.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Ligia Deca: Ar trebui ca relevanța examenelor naționale, Evaluare Națională și Bacalaureat, să fie redusă

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

În 6 școli din România elevul își poate alege disciplinele

În 6 școli din România elevul își poate alege disciplinele

Ministrul Educației, a anunțat că s-au aprobat șase școli pilot care au drept componentă de bază, la nivel de obiective, transformarea curriculară. Practic, modelele curriculare și planurile cadru vor fi adaptate de școli în funcție de nevoile comunității, de resursele umane și materiale existente, astfel încât să permită proiectarea pe arii de învățare, și nu pe discipline.