Image 1
Image 2

A PATRA EDIȚIE

Campania Shoe Box a dăruit un strop de bucurie celor peste 200 de copii instituționalizați

A patra ediție a campaniei "Shoe Box", inițiată de Asociația Eliezer din Satu Mare și-a atins scopul. Implicarea autorităților locale și județene, dar și a oamenilor de afaceri din județ a făcut ca inițiativa să se transforme într-o reușită, dar și un eveniment de suflet pentru cei peste 200 de copii instituționalizați din județul Satu Mare. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ediția de anul acesta s-a desfășurat la o sală de nunți de la ieșire din municipiul Satu Mare, deoarece numărul invitaților a fost de ordinul sutelor.

 

 

La eveniment a participat și secretarul de stat Anca Hendea, care a profitat de moment și a stat de vorbă cu cei mici, dar și cu asistenții sociali și angajații din sistemul social, pentru a lua pulsul situației centrelor din județul Satu Mare. 

 

 

Ar trebui să încep prin a mulțumi invitatei noastre speciale, doamna secretar de stat, a Ministerului Familiei, Anca Hendea, cât și gazdei Vasile Pop, care ne-a pus la dispoziție sala Simfonia, dar și sponsorilor, fără de care nu am fi reușit să organizăm “Shoe Box”, eveniment aflat la a patra ediție. 

 

 

Peste 200 de copii au primit azi cadoul de la Moș Crăciun, iar anul acesta sprijinul Moșului au fost școlile din Satu Mare. Doamna secretar de stat, Anca Hendea a stat de vorbă atât cu copii, cât și cu responsabilii acestora, luând pulsul situației din fiecare centru. 

 

 

Împreună schimbăm destine!”, a menționat Antonio Varga, președintele Asociației Eliezer din Satu Mare.

 

 

Despre importanța evenimentului au mai vorbit deputatul PNL Adrian Cozma, precum și managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo. Concertul de colinde a fost susținut de tinerii de la Ansamblul Folcloric ,,Doruri Sătmărene”, iar evenimentul a fost moderat de folkistul Adrian Lupescu.

 

 

Implicarea Colegiului Național “Mihai Eminescu”

 

 

Unindu-și forțele, instituțiile de învățământ, respectiv de caritate, au reușit să aducă multă bucurie în sufletele celor mai puțin norocoși, dar și speranța că mai există oameni care oferă din prea plinul lor.

 

 

“Micii eminescieni, prin darurile pregătite, au adus multă bucurie copiilor de la Casele de tip familial “Iris” și “Ștefania”! În 8 decembrie 2023, în cadrul evenimentului organizat de Asociația “Eliezer”, cadourile noastre au ajuns la destinatari! Moș Crăciun a avut ajutoare minunate și de această dată! 

 

 

Aprecieri și mulțumiri transmitem părinților, elevilor și diriginților din gimnaziu, de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, după cum urmează: clasa a V-a și doamnei dirigintă Anca Andreescu, clasa a VI-a și doamnei dirigintă Ioana Iura, clasa a VII-a și doamnei dirigintă Daly Marciuc și clasa a VIII-a, alături de doamna dirigintă Carmen Bratosin”, a transmis directoarea Natalia Boloș, după încheierea evenimentului.

 

 

La rândul său, Antonio Varga a dorit să își exprime gratitudinea pentru implicare, pentru generozitatea Colegiului Național Mihai Eminescu, precum și pentru tot ajutorul acordat în cadrul campaniei inițiate.

 

 

“Vă mulțumim enorm de tot efortul! Am reușit împreună cu voi să aducem bucurie celor 200 de copii instituționalizați! Respect!”, a declarat, în replică, Antonio Varga, președintele Asociației Eliezer din Satu Mare și inițiator al acțiunii caritabile.

 

 

A fost un eveniment prin intermediul căruia copiii au avut prilejul să socializeze într-un cadru complet diferit față de cum sunt obișnuiți, fiind vorba despre un restaurant de lux.

 

Au avut ocazia să participe la o masă festivă, cu un concert de muzică populară, iar din “ingredientele” care le-a făcut celor mici ziua mai frumoasă nu a lipsit nici tortul imens, în jurul căruia s-au adunat toți prichindeii.

Citește și:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns