Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CANICULĂ ÎN SATU MARE: Sub cod galben de disconfort termic

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Satu Mare se pregăteşte să facă faţă unui COD GALBEN care se va desfăşura în intervalul 20 şi 21 august 2023.

Pe fondul acestui cod de avertizare, emis de ANM, un val de căldură persistă asupra regiunii, aducând temperaturi maxime în intervalul de 33 până la 37 de grade Celsius. Cu precădere, zonele de câmpie vor resimţi intensitatea acestui fenomen, însă localităţile situate în zonele de deal şi podiş nu vor fi cruţate. Efectul de disconfort termic ridicat va fi evident, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau chiar va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, amplificând senzaţia de căldură.

Este important de menţionat că temperaturile minime se vor situa în intervalul de 17 până la 24 de grade Celsius, oferind oarecum puţină răgaz în timpul nopţilor, dar fără a elimina în totalitate sentimentul de căldură persistentă. Această perioadă de temperaturi ridicate şi val de căldură necesită cu siguranţă măsuri de precauţie sporite, cum ar fi hidratarea corespunzătoare, evitarea expunerii prelungite la soare şi menţinerea unui mediu cât mai răcoros.

În concluzie, locuitorii din Satu Mare sunt avertizaţi să se pregătească pentru o perioadă caniculară şi să ia măsuri pentru a se proteja de efectele intense ale căldurii, astfel încât să rămână în siguranţă şi sănătoşi pe tot parcursul intervalului de valabilitate al CODULUI GALBEN.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns