Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Caravana Recolamp a poposit la Satu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Asociatiile Recolamp Romania si Electro - Coord Ungaria, au lansat in iulie anul trecut Proiectul de cooperare transfrontaliera Ungaria - Romania "Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania"
Asociatiile Recolamp Romania si Electro - Coord Ungaria, au lansat in iulie anul trecut Proiectul de cooperare transfrontaliera Ungaria - Romania "Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania"

Sambata, trupa Sistem va sustine un concert in Piata 25 Octombrie

 In perioada 20 – 26 aprilie 2012, Satu Mare este gazda Caravanei Recolamp, orasul nostru fiind cel de-al zecelea in care caravana a poposit in Romania cu scopul de a-i informa pe satmareni ce este de fapt colectarea selectiva a deseurilor din surse de iluminat, cum se face aceasta si de ce este importanta.
Asociatiile Recolamp Romania si Electro – Coord Ungaria, au lansat in iulie anul trecut Proiectul de cooperare transfrontaliera Ungaria – Romania “Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania”. Proiectul este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria – Romania 2007-2013.

Colectarea deseurilor de echipamente de iluminat

Vineri, 20 aprilie 2012, la Satu Mare a avut loc o conferinta de presa in cadrul careia au fost prezentate toate detaliile legate de colectarea deseurilor de echipamente de iluminat. Conferinta de presa a fost sustinuta de Roxana Sunica – reprezentant Recolamp, Valentin Tofana – reprezentant Ecotic, primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes,Viorel Plesa din partea Comisariatului Regional Cluj al Garzii Nationale de Mediu si Gabriel Preda Tarnoveanu – comisar sef Garda de Mediu Satu Mare.

Primarul Iuliu Ilyes a vorbit despre ceea ce inseamna ecologia si mediul pentru orasul Satu Mare, remarcand ca aceasta caravana din cadrul proiectului a poposit la noi in oras chiar la momentul potrivit, cu putin timp inainte de a demara colectarea duala a deseurilor. “Problema reciclarii deseurilor este pe masa noastra zilele acestea, iar Caravana Recolamp completeaza o serie de actiuni pe teme de ecologie care se implementeaza la Satu Mare”, a spus in deschidere edilul.

Show-room mobil Recolamp cu informatii despre reciclarea becurilor si tuburilor fluorescente

Proiectul “Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania” se deruleza in judetele aflate la granita statelor partenere, in Romania in Arad, Timis, Bihor, Satu Mare, iar in Ungaria la Hajdu Bihar, Szabolcs Szatmar Bereg, Bekes si Csongrad.

Satmarenii sunt asteptati din 20 pana in 26 aprilie 2012 la show-room-ul mobil Recolamp care e amplasat in Piata 25 Octombrie din centrul orasului si e deschis vizitatorilor zilnic intre orele 10 si 20. In cortul Recolamp vizitatorii pot afla informatii despre reciclarea becurilor si tuburilor fluorescente, specialistii stand la dispozitia celor interesati cu prezentari de filme de specialitate, jocuri interactive, materiale tiparite.

Langa show-room-ul mobil Recolamp este amenajata o scena pe care sambata, 21 aprilie 2012, incepand cu ora 20, trupa Sistem va evolua, concertul LIVE sustinand mesajul Recolamp< “Recicleaza! Acum ai cum”. Accesul la spectacol si in showroom-ul mobil Recolamp este gratuit.

Tombola cu numeroase premii

Pe parcursul celor sapte zile pe care Caravana Recolamp le petrece la Satu Mare, Asociatia Ecotic se alatura proiectului si colecteaza de la populatie deseuri de echipamente electrice, inclusiv becuri si tuburi fluorescente la cortul amenajat pe platoul din Piata 25 Octombrie. Daca deseurile sunt prea grele ori voluminoase, o echipa Alpin merge direct la domiciliul solicitantului pentru a le ridica.

Pentru a beneficia de acest serviciu gratuit puteti apela la numarul 0361.411.399. Mai mult decat atat, toti cei care vr preda deseuri care cantaresc minim 5 kilograme vor primi automat un pres cadou si intra la tragerea la sorti ce va avea loc in 26 aprilie. La tombola se pot castiga un TV LCD, un sistem Home Cinema si un cuptor cu microunde.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns