Image 1
Image 2

ANUNȚUL PRIMĂRIEI SATU MARE

Care este ultima zi de plată a impozitelor?

Autoritățile locale au anunțat care este ultima zi de plată a impozitelor și taxelor fără majorări de întârziere pentru semestrul doi al anului în curs. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe site-ul Primăriei municipiului Satu Mare este menționat termenul limită de 2 octombrie 2024, alături de informarea potrivit căreia sătmărenii sunt îndemnați să facă plățile aferente prin intermediul platformelor puse la dispoziție special în acest sens.

 

Este vorba despre www.ghiseul.ro/ghiseul/public/ sau https://infosm.ro/i/plată-impozite. De asemenea, achitarea dărilor se poate face și prin deplasarea efectivă la ghișeele Direcției de Impozite și Taxe Locale, precum și la stațiile de plată SelfPay din oraș.

 

Totodată, există și o aplicație care este pusă la dispoziția celor care știu să o utilizeze, și prin intermediul căreia se pot achita dările către bugetul local. Este vorba despre Mobile Pay.

 

Autoritățile locale vin în sprijinul persoanelor fizice și juridice cu aplicația de plată a impozitelor și taxelor locale direct de pe telefon. Înrolarea pe platforma de plată Global Pay se face direct din aplicația mobilă, fără a mai fi nevoie să vă deplasați pentru semnarea acordului la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale.

 

MobilePay Satu Mare se poate descărca gratuit din magazinul Google Play. Sătmărenii pot face plata prin intermediul aplicației indiferent de platforma telefonului mobil (Android sau IOS).

 

Confirmarea plății este transmisă pe e-mail, imediat ce tranzacția e procesată, și dovada plății poate fi accesată oricând. Pentru descărcarea aplicației, poate fi accesat link-ul https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobilepaysatumare pentru android și pentru IOS: https://apps.apple.com/us/app/plata-impozite-mobilepay/id1014474114

 

Orice persoană care are în proprietate o clădire situată în România datorează anual impozit pentru acea clădire, exceptând cazul în care în prezentul titlu se prevede diferit.

Impozitele şi taxele locale sunt după cum urmează: impozitul pe clădiri şi taxa pe clădiri; impozitul pe teren şi taxa pe teren; impozitul pe mijloacele de transport; taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor; taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate; impozitul pe spectacole; taxele speciale; alte taxe locale.

 

Citește și:

Sătmărenii persoane fizice şi juridice şi-au plătit impozitele şi taxele locale în proporţie de 90%

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns