Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Care partid crezi că îți reprezintă cel mai bine interesele? 

Care partid crezi că îți reprezintă cel mai bine interesele? 
Aproximativ 400 de milioane de cetățeni europeni sunt chemați la vot pentru Parlamentul European, singurul organism supranațional ales pe cinci ani, iar alegerile se suprapun cu cele locale, în care primarii, președinții consiliilor județene, consilierii locali și județeni sunt aleși prin vot direct.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Aproximativ 400 de milioane de oameni sunt chemați la vot pentru Parlamentul European.  Acesta este singurul organism supranațional ales pe o perioadă de cinci ani.

 

 

Parlamentul European decide asupra legilor propuse de Comisia Europeană privind noi acorduri comerciale și controlează instituțiile UE și bugetul UE repartizat pentru fiecare țară.

 

 

Parlamentul European este format din 705 deputați, iar România are arondate 33 de mandate.

 

 

PSD și PNL propun o listă comună pentru Parlamentul European. De asemenea Alianța Dreapta Unită este formată din trei partide USR, Forța Dreptei și PMP. Pe listele AUR sunt înscriși candidați din mai multe formațiuni politice. De exemplu Cristian Terheș face parte din Partidul Național Conservator Român.

 

Tot în data de 9 iunie au loc și alegerile locale. În linii generale la ambele alegeri participă aceleași partide, care de regulă trec pragul electoral la fiecare rând de alegeri.

 

Alegerile locale au specificul lor. Primarii și președinții de consilii județene se aleg prin vot direct dintr-un singur tur de scrutin. De asemenea la alegerile locale se aleg consilierii locali și județeni, pe liste de partid.

 

 

 

 

Întrebările la care vă rugăm să răspundeți sunt următoarele:

 

 

 

1. Care dintre următoarele partide credeți că reprezintă cel mai bine interesele  dvs. și ale României în Parlamentul European?

Vezi rezultatele

Pentru a vota este necesar sa fiti autentificat !

Loading ... Loading ...

 

 

 

2. La nivelul județului și localității dvs. care partide credeți că vă reprezintă cel mai bine interesele dvs?

Vezi rezultatele

Pentru a vota este necesar sa fiti autentificat !

Loading ... Loading ...

 

 

 

 

Citește și:

 

Alegeri locale 2020 Satu Mare: Câte primării a câştigat fiecare partid?

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with