Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Castelul Corvinilor va fi restaurat prin fonduri europene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor din judeţul Hunedoara va fi restaurat prin fonduri europene în valoare de 22 de milioane de lei, durata de implementare a proiectului fiind de peste 5 ani, potrivit comunicatului remis joi de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP).

“Valoarea totală a proiectului este de 21.884.908,73 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 21.447.210,55 de lei (4.841.356,79 de euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului”, se arată în comunicatul MDRAP.

După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu 86.896 de turişti, de la 260.766 de vizitatori pe an, la 347.662 de vizitatori.

“Proiectul va fi realizat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural şi are o durată de implementare de 62 de luni”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, Sevil Shhaideh, a menţionat că România îşi propune ca totalul sumelor rambursate de la Comisia Europeană, la finalul anului, să fie de 5,2 miliarde de euro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

APEL PUBLIC al artiştilor, scriitorilor, asociaţiilor profesionale şi civice, oamenilor de cultură sătmăreni pentru salvarea “Fântânii arteziene” din Centru Vechi din Satu Mare, opera sculptorului Domokos Lehel

În semn de solidaritate cu artistul decedat, care nu-și mai poate apăra opera, artiștii și scriitorii sătmăreni, precum și artiști și scriitori din țară, își vor arunca câte o lucrare, câte o carte, câte un obiect personal, în “Fântâna arteziană” a lui Domokos Lehel pentru a fi distruse de buldozere odată cu sculptura colegului lor. Dacă azi este distrusă opera unui artist cine ne garantează că mâine nu le va veni rândul altor opere de artă? Dacă Primăria Satu Mare nu va renunța la distrugerea “Fântânii arteziene” în locul căreia pe proiect sunt prevăzute niște duze din care țâșnește apa, se vor aduna semnături prin care se va protesta împotriva acestui act de vandalism împotriva unei opere de artă unanim recunoscută