Image 1
Image 2

IFPLUSFOTBAL ȘI BANI

Cât costă accidentările fotbaliștilor profesioniști?

Numărul de accidentări ale fotbaliștilor europeni a crescut, mai ales în urma Cupei Mondiale de anul trecut din Qatar. Creșterea accidentărilor, precum și a jucătorilor nefolosiți, a condus la o majorare a costurilor cluburilor cu aproape 30%.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conform unui raport realizat de Howden Group Holdings Ltd. din Londra, primele cinci ligi europene s-au confruntat cu o sumă uimitoare de 704,9 milioane euro, aproximativ 623 milioane lire, reprezentând costuri suplimentare legate de accidentări  în sezonul trecut. O creștere semnificativă față de precedentul 553,6 milioane euro. Această evaluare include salariile și durata leziunilor fotbaliștilor nefolosiți.

 

Premier League a Angliei a suferit cel mai important impact, reprezentând peste 40% din costurile totale din aceste ligi. După Cupa Mondială, Premier League a suferit 49 de accidentări, cel mai mare număr în comparație cu alte divizii de top, Bundesliga germană urmând îndeaproape la 46.

 

James Burrows a subliniat provocările unice ale programării turneelor de anul trecut. „Organizarea unei Cupe Mondiale masculine într-o iarnă europeană a făcut ca jucătorii să se confrunte cu opt zile suplimentare pe margine în a doua jumătate a sezonului, comparativ cu prima”, a spus el.

 

Datele dezvăluie o diferență puternică: accidentările în octombrie au avut o medie de 11,4 zile, în timp ce cele din ianuarie au dus la absențe de 19,4 zile. Analiza a luat în considerare în mod special jucătorii care au făcut parte din echipele Cupei Mondiale. În Premier League, Manchester United, Nottingham Forest și Chelsea au fost printre cele mai afectate de accidentări. În schimb, Manchester City, campioana în vigoare, a raportat mai puține accidentări decât orice alt clasat în top-8.
Cupa Mondială din 2022 a fost prima ediție a turneului care a avut loc vreodată în afara sezonului de vară pentru a evita temperaturile ridicate în țara gazdă, Qatar. În schimb, evenimentul a început pe 20 noiembrie și s-a încheiat pe 18 decembrie cu Argentina, condusă de Lionel Messi, care a obținut victoria asupra Franței într-o finală uluitoare pe stadionul Lusail.

 

Cu toate acestea, în timp ce ligile europene au raportat o creștere a accidentărilor, alte ligi de fotbal din întreaga lume – America de Sud, Asia și Africa – au rămas în mare parte neafectate de programarea Cupei Mondiale de iarnă. Acestea fie au avut sezoanele aliniate diferit, fie au putut să-și ajusteze programul mai flexibil pentru a găzdui Cupa Mondială fără un impact semnificativ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns