Image 1
Image 2

ACCESIBIL SAU NU?

Cât costă o zi de schiat la Luna Șes, cea mai scumpă pârtie din țară?

Iubitorii sporturilor de iarnă au fost prezenți pe pârtia de la Luna Șes încă de săptămâna trecută, dornici să practice schiatul pe cea mai scumpă pârtie din țară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Practic, în peste 30 de ani, județul Satu Mare se poate “mândri” că a investit în obiectivul turistic aproximativ 15 milioane de euro.

 

Unii dintre oșenii care urmăresc pagina site-ului www.informatia-zilei.ro au precizat faptul că, după atâția ani de așteptări, normal ar fi fost, din partea autorităților locale din Negrești-Oaș să pună la dispoziția celor interesați toate serviciile disponibile la pârtia de la Luna Șes în mod gratuit, cel puțin pentru o săptămână, pentru a atrage turiști, dar și pentru a compensa “marea așteptare”.

 

 

Totuși, lucrurile nu se prezintă în momentul de față chiar așa.

La pârtie sunt afișate toate prețurile aferente fiecărui serviciu oferit, mai precis în ce privește telescaunul.

Prețurile pentru urcare / coborâre sunt acceptabile, iar cei care doresc să schieze pentru mai multe zile consecutiv, au posibilitatea să aleagă pentru diferite perioade.

 

 

Skipass-ul pentru o zi (urcare + coborâre) este 30 lei pentru un adult / 20 lei pentru copiii între 6 și 12 ani; skipass pentru o zi – 135 lei / 105 lei; skipass 2 zile – 250 lei / 190 lei; skipass 3 zile – 345 lei / 255 lei; skipass 7 zile – 575 lei / 425 lei; skipass 3 ore – 60 lei / 40 lei; skipass 5 ore – 80 lei / 60 lei. Persoanele cu dizabilități beneficiază de gratuitate, în baza unui act doveditor. Skipass-ul nu este transmisibil, iar cel de o zi poate fi utilizat în intervalul orar 9:00 – 17:00.

 

 

Copiii de până la 6 ani beneficiază de gratuitate, cu condiția să fie însoțit de un adult.

Telescaunul are o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră. Autoritățile locale spun că “pentru a oferi o experiență unică, pârtia beneficiază de un telescaun modern, iluminare nocturnă și un sistem avansat de pregătire a zăpezii artificiale, care va asigura condiții optime de schi pe tot parcursul sezonului”. Adevărul este că locul în sine este superb, și merită vizitat, fie numai pentru relaxare și deconectare, nu doar pentru schiat.

 

 

Stațiunea de Schi Luna Șes este situată pe pantele vestice ale Munţilor Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (1.200 m) și pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de orașul Negrești-Oaș, în una dintre cele mai pitoreşti zone ale României, și anume Ţara Oaşului.

 

Turiștii simt lipsa unui restaurant și a unităților de servire a băuturilor calde

 

Pensiuni și hoteluri, precum și unități de servire a mesei sunt în apropiere, însă nu chiar la baza pârtiei, cum este la Cavnic sau Șuior.

Zilele trecute publicam faptul că, momentan turiștii nu au în apropierea imediată nici un restaurant și că sigur se va găsi un investitor abil care va direcționa fondurile necesare în acest sens, deoarece investiția este de viitor și stațiunea se va dezvolta și mai mult. Iată că acest lucru s-a și petrecut.

 

 

S-a început cu pași mici, însă orice lucru mare se dezvoltă în timp. Cel puțin, în prezent, toți vizitatorii care ajung în stațiune pot să se încălzească la un ceai fierbinte sau un vin fiert, iar apoi să meargă din nou, pe partie.

Cert este că investitorii vor veni aici, rând pe rând, iar sătmărenii vor putea să se bucure, în sfârșit, de sporturile de iarnă chiar la ei acasă, precum și de paleta completă de servicii.

 

 

S-a mai semnalat și faptul că există anumite carențe, precum lipsa unui monitor de ski, lipsa unui loc special amenajat pentru tubing sau săniuș, însă probabil toate acestea vor veni în timp. Dacă se dorește cu adevărat atragerea turiștilor la Luna Șes, factorii decidenți vor pune la punct toate aceste detalii, care până la urmă contează. Este firesc ca întreaga familie să se poată bucura de paleta completă a sporturilor de iarnă, în special că nu toată lumea iubește schiatul.

 

 

Copii mai mici se vor da cu sania sau vor prefera să facă tubing, iar ceilalți membri ai familiei vor schia sau se vor da cu snowboard-ul. Ori vor alege să se bucure de priveliștea minunată oferită de Vârful Pietroasa, într-o plimbare cu telescaunul. Important e ca turiștii să aibă de unde să aleagă!

 

Citește și:

Eveniment istoric la Luna Șes

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with