Image 1
Image 2
Acasa

RECICLARE ÎN ROMÂNIA

Câte ambalaje au fost colectate, în februarie, prin Sistemul Garantie-Returnare?

Câte ambalaje au fost colectate, în februarie,  prin Sistemul Garantie-Returnare?
Peste 18 milioane de ambalaje au fost colectate, în luna februarie, prin Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), potrivit...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… datelor prezentate pe 28 februarie de către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

 

“Doar în luna februarie, au fost deja colectate peste 18 milioane de ambalaje şi asta se datorează mai ales populaţiei. Avem cifre care bat record după record, pentru că, dacă ne amintim ceea ce s-a întâmplat în lunile din urmă, în luna decembrie am avut aproximativ 30.000 de ambalaje colectate, în luna ianuarie am avut 2,2 milioane de ambalaje, iar astăzi avem deja peste 18 milioane.

 

În luna februarie, îndrăznesc să sper că vom depăşi 20 de milioane şi trendul nu poate fi decât unul pozitiv.

 

Sistemul Garanţie-Returnare funcţio-nează (…). Putem să sperăm că la modul în care evoluează lucrurile, România va fi una dintre ţările în care reciclarea devine un mod de viaţă.

 

Este adevărat că, aşa cum am spus şi la lansarea proiectului, sistemul este departe de a fi perfect şi în fiecare zi apar mici probleme pe care le remediem, le cunoaştem, suntem în dialog cu comercianţii, fie mari retaileri sau mici magazine.

 

Suntem în dialog permanent cu producătorii şi suntem extrem de optimişti, pentru că avem aceste rezultate”, a menţionat Fechet. În opinia şefului de la Mediu, Sistemul Garanţie-Returnare va funcţiona cu adevărat dacă “toţi actorii implicaţi cetăţeni, autorităţi, producători sau comercianţi se prind în această mare horă a reciclării. Se pare, însă, că unii actori au cam obosit şi vor să fugă din hora reciclării şi sunt câteva cazuri izolate de producători care doresc să iasă din horă şi doresc să împiedice ceea ce construim, respectiv o ţară a reciclării”.

 

CITEȘTE ȘI:

Ce fel de ambalaje se preiau în Sistemul Garanție-Returnare?

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with