Image 1
Image 2

PROTOPOPIATELE SATU MARE ȘI OAȘ

Cateheză pentru viitoarele familii din Biserica Greco-catolică

Episcopia Greco-catolică de Maramureș anunță care este programul după care se vor organiza catehezele lunare pentru familii. Aceste evenimente sunt dedicate tuturor celor care își doresc să-și trăiască viața de familie conform învățăturilor Bisericii Catolice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cateheza lunară pentru familii este dedicată tuturor celor care doresc să-și trăiască viața de căsătorie conform învățăturii Bisericii Catolice.

 

Următoarele cateheze se vor ține după programul de mai jos:
– Duminică, 21 ianuarie, ora 18:00 – Sighetu Marmației, Parohia „Cristos, Regele Universului”
– Vineri, 26 ianuarie, ora 18:00 – Satu Mare, Parohia „Sf. Anton de Padova”
– Duminică, 28 ianuarie, ora 16:00 – Strâmtura, Parohia „Adormirea Maicii Domnului”
– Vineri, 9 februarie, ora 17:00 – Negrești Oaș, Parohia „Sfânta Treime”
– Marți, 13 februarie, ora 18:00 – Baia Mare, Parohia „Sfânta Cruce”.

La îndemnul și cu binecuvântarea Preasfinției Sale Vasile Bizău, episcop de Maramureș, în anul 2023, părintele Daniel Piț, responsabil al Departamentului pentru Pastorația Familiei din cadrul Episcopiei de Maramureș, a dat startul unei serii de cateheze, care se desfășoară cu frecvență lunară, timp de 14 luni, în fiecare oraș – centru zonal și protopopial al Eparhiei.

 

Astfel, catehezele au loc lunar în protopopiatele Baia Mare, Satu Mare, Oaș, Sighet și Iza-Vișeu și tratează teme precum: Sacramentul căsătoriei – Sacramentologie, Vocația căsătoriei – iubirea, Scopul căsătoriei – binele soților, Limbajul iubirii – gesturile, Complementaritatea – rolurile în familie, Relația cu familia de bază, Sexualitatea – Darul total, Suferința – bolile familiei, Crizele în familie, Organizare practică (discuții și împărtășire), Familia și Biserica- Biserica Domestică, Rugăciunea în familie.

 

Specializat în Teologia morală a familiei, iar soția sa, Nicoleta, în Căsătorie și familie din perspectiva Bisericii Catolice, părintele Piț a ales să trateze teme care să se potrivească contextului, mentalității și să fie adaptate Bisericii noastre locale și care să stârnească interes față de tema căsătoriei și familiei, văzute din perspectiva Bisericii Universale.

 

Citește și:

Biserica greco catolică Sfinţii Apostoli a început programul de cateheză pentru adulţi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns