Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

MOTORSPORT

Ce spune Mani Gyenes după etapa de 48 de ore

Sătmăreanul Emanuel Gyenes a terminat etapa de 48 de ore de la Raliul Dakar pe locul 27 și a urcat pe locul 25 la general. Duminică a pornit în partea a doua a concursului, însă el a făcut sâmbătă, în ziua de odihnă, un rezumat după prima săptămână.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Pilotul de la Autonet Motorcycle Team speră ca organizatorii să nu facă o tradiție din etapa de 48 de ore, fiind foarte solicitantă.
Mani Gyenes, participant la Dakar 2024, a împărtășit online printr-un videoclip experiența sa intensă din etapa a șasea, fiind vorba despre o probă specială deosebită, denumită “48 h crono”.

 

Cu o lungime totală de 625 km și 100% dune, această etapă a reprezentat o provocare fizică și mentală extremă pentru toți concurenții.

 

Gyenes a subliniat caracterul inedit al probei și a exprimat speranța ca organizatorii să nu facă o regulă dintr-o astfel de provocare, dat fiind nivelul extrem de dificil al acesteia. Descriind etapa lungă și epuizantă, a relatat că după peste 7 ore de mers pe motocicletă printre dune, a fost oprit la a doua alimentare, unde a trebuit să împartă un bivuac în mijlocul deșertului cu doar un cort, un sac de dormit și puțină hrană.

 

Cu emoții intense, Gyenes a subliniat greutatea fizică a probei, dorindu-și ca ziua să se încheie. A evitat să se alăture bivuacului din față, simțind că nu are ritmul potrivit, preferând să-și continue parcursul în dimineața următoare. Aspectul reconfortant al etapei a fost momentul petrecut în bivuacul mai restrâns, unde s-a întâlnit cu personalități precum Carlos Sainz (Audi), Sebastian Loeb (BRX) și David Castéra (director de cursă Dakar). Gyenes a apreciat atmosfera prietenoasă și poveștile împărtășite în jurul focului, subliniind aceasta ca unul dintre aspectele plăcute ale acestei probe speciale.

 

Cu o privire către viitor, Mani Gyenes a anticipat ziua de odihnă, exprimându-și satisfacția față de rezultatele obținute în prima săptămână a competiției. Sătmăreanul de la Autonet Motorcycle Team s-a pregătit sâmbătă, în ziua de odihnă, pentru săptămâna a doua cu speranța că performanța sa va continua să impresioneze la Dakar 2024.

 

Duminică, 14 ianuarie, Mani Gyenes a mers pe traseul Riyadh – Al Duwandimi care a măsurat 873 de kilometri în total, din care 483 km proba specială. Sătmăreanul a terminat pe locul 23 și la general a urcat pe locul 20.

 

Programul rămas de la Dakar:
• Etapa 8, 15 ianuarie: Al Duwadimi – Hail (678 km total/458 km proba specială)
• Etapa 9, 16 ianuarie: Hail – Al Ula (639/417)
• Etapa 10, 17 ianuarie: Al Ula – Al Ula (612/371)
• Etapa 11, 18 ianuarie: Al Ula – Yanbu (587/480)
• Etapa 12, 19 ianuarie: Yanbu – Yanbu (328/175)

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with