Image 1
Image 2

POPULARE ÎN ROMÂNIA

Ce stațiuni sunt preferatele pensionarilor în perioada de toamnă?

Stațiunile balneo-climaterice sunt vedetele turismului în Romania, în perioada aceasta. Nici prea frig, nici cald nu este afară, însă vârstnicii din România se pot bucura de perioade de odihnă și...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… recreere, dar și de tratamente, profitând de pachetele avantajoase oferite de perlele turismului românesc: stațiunile balneo-climaterice cu tradiție.

Chiar dacă unele dintre acestea nu sunt întreținute așa cum ar fi trebuit, românii trecuți de vârsta pensionării le preferă pentru proprietățile curative renumite. Este vorba despre stațiuni precum Băile Felix, Sovata, Băile Tușnad, Băile Olănești, Băile Căciulata, Băile Govora, stațiunea Slănic Moldova, Herculane și lista poate continua.
Chiar dacă sunt turiști care nu au probleme de sănătate pe care doresc să le remedieze, precum sunt tinerii sau cei de vârstă adultă, aceștia se pot bucura de peisajele superbe, traseele special amenajate pentru plimbări în natură, fie pe jos, fie cu telescaunul sau telegondola.

Desigur că majoritatea stațiunilor din România oferă și alte posibilități de petrecere a timpului liber, precum vizitarea unor monumente istorice, prin intermediul cărora poate fi cunoscută istoria locurilor vizitate.

Vă prezentăm unele dintre cele mai cunoscute stațiuni din România, iar Herculane a fost, cu siguranță, una dintre cele mai apreciate și vizitate, inclusiv de fețe regale. “Aqua Herculis” este numele roman al Băilor Herculane, denumire care face referire la zeul Hercules.
O inscripție din 153 d.Hr. atestă lunga sa istorie. În perioada romană, aristocrația adora Băile Herculane pentru apele sale vindecătoare.
Băile Herculane din Caraș Severin se mândresc cu 16 izvoare termale, fiecare cu caracteristici minerale distincte. Cu mult înainte de validarea științifică, aceste izvoare erau cunoscute sub denumiri precum “izvor pentru răni” sau “izvor pentru răceală”, iar efectele lor benefice continuă să trateze o multitudine de afecțiuni.
Orașul istoric al lui Herculane, înconjurat de statuia lui Hercules Baths, găzduiește o mulțime de clădiri istorice, inclusiv pavilioane imperiale.
Această stațiune se numără printre cele mai vechi stațiuni balneare din lume, cu o istorie documentată de peste 1.848 de ani.

Băile Olănești, situate în județul Vâlcea, sunt printre cele mai renumite stațiuni termale din România. Aici se găsesc izvoare iodate, bromurate, sodice, sulfuroase și clorurate, prețuite pentru proprietățile lor curative încă din 1760. Acestea sunt recomandate în special celor care suferă de afecțiuni digestive, renale, urinare și hepatice.

Băile Felix este una dintre cele mai îndrăgite și populare stațiuni din România. Situată la o altitudine de 150 de metri, în apropiere de Oradea, Băile Felix este populară pentru apele sale termale și nămolul îmbogățit cu proprietăți sapropelice. În plus, stațiunea se mândrește cu o serie de centre de tratament balnear, săli de sport, piscine, facilități de hidroterapie și fizioterapie.

Băile Tușnad este cea mai mică stațiune balneară din țară, fiind cunoscută până astăzi ca “Mica Elveție”. Orasul este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, între Munții Harghita și Munții Bodoc, în cheile Oltului, la o altitudine de 650 m.
Aici, accesul nu este limitat doar la sedintele de tratament în incinta băilor termale sau la mofete. Turiștii sunt liberi să se bucure de natură, urmând traseele de drumeție, care nu sunt puține. Unul dintre cele mai frumoase trasee este cel spre Stanca Soimilor, o stâncă golașă, înconjurată de păduri, floră și faună deosebită. Cei cărora nu prea le place să urce pe munte, se pot bucura pur și simplu de o gură de aer proaspăt la una dintre numeroasele terase din zonă.

La Sovata turiștii merg cu miile, în fiecare an. Această stațiune și-a câștigat renumele mulțumită apelor sodice și clorurate ale lacurilor Ursu, Negru, Verde, Rosu, Alunis, Serpilor și Mierlei. Lacurile sunt atât de sărate, încât poți pluti pe apă. Aici se practică tratarea mai multor afecțiuni, precum cele posttraumatice, endocrine, dar și ginecologice.
Ca obiective turistice pot fi menționate: Muntele de Sare, dar și comuna Horund, faimoasă pentru arta olăritului. La aproximativ 10 kilometri de Sovata se află Salina Praid, care ajută la tratarea afecțiunilor respiratorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with