Image 1
Image 2

VACANȚĂ DE VIS

Cele mai spectaculoase piscine din lume: De la piscine infinite la oaze de lux în inima naturii

Într-un tur al celor mai spectaculoase bazine din lume, călătorim de la piscinele suspendate ale metropolelor la lagunele ascunse în sălbăticie, unde arhitectura inovatoare și natura își unesc forțele pentru a crea sanctuare acvatice de neuitat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-o lume unde escapadele montane și schiul sunt adesea menționate ca o escapadă de la realitatea cotidiană, există o altă opțiune pentru cei care își doresc să evite căldura toridă: o oază de răcoare în forma unei piscine. Pentru cei ce nu pot ajunge la malul mării, piscinele oferă o alternativă mai accesibilă, deși nu se poate spune același lucru despre unele piscine exotice și spectaculos de concepute, care impresionează prin design, ambianță și inovație.

 

 

Piscinele infinite, cu cascade sau vederi panoramice, și bazinele integrate în natura sălbatică nu mai sunt doar un lux pentru o anumită categorie de turiști, ci o necesitate pentru orice hotel de lux. În această eră a pretențiilor crescute, locurile amenajate cu intimitate, eleganță și lux înlocuiesc destinațiile aglomerate de odinioară. Arhitecți din toată lumea rivalizează în a crea adevărate capodopere sau bazine impresionante pentru a oferi turiștilor experiențe memorabile.

 

 

La hotelul Marina Bay Sands din Singapore, de exemplu, se află cea mai mare piscină suspendată din lume, situată pe acoperișul hotelului și legând trei zgârie-nori la o înălțime de aproape 200 de metri. Această piscină, decorată cu zeci de arbori pe terasa sa la etajul 55, oferă o panoramă uluitoare asupra orașului.

 

 

Piscina complexului San Alfonso del Mar din Chile, cea mai mare piscină în aer liber din lume, cu o capacitate de 250 de milioane de litri, este construită chiar pe malul Pacificului. Apa este pompată direct din ocean, oferind o alternativă la apele reci și periculoase ale Pacificului.

 

 

În Montegrotto Terme, aproape de Veneția, se află cea mai adâncă piscină din lume, Y-40, proiectată de Emanuele Boaretto. Cu o adâncime de 40 de metri și pereți din sticlă pentru vizualizare subacvatică, această piscină este un adevărat spectacol subacvatic.

 

 

În Dubai, hotelul Intercontinental Festival City oferă o experiență unică cu piscina sa suspendată la etajul 36, cu fundul și marginile din sticlă, oferind vederi spectaculoase.

 

 

În Bali, Grădinile Suspendate din Ubud propun două piscine “infinity” amplasate pe două niveluri, oferind o priveliște de vis asupra pădurilor și unui templu antic.

 

 

Piscina de la The Four Seasons Safari Lodge Serengeti în Tanzania oferă o experiență unică de safari, permițându-le oaspeților să se relaxeze în apă în timp ce privesc elefanții din apropiere.

 

 

Hotelul The Library din Koh Samui, Thailanda, surprinde cu piscina sa de un roșu sângeriu, creând o iluzie optică impresionantă.

 

 

În Tibet, complexul St. Regis din Lhasa se mândrește cu o piscină placată cu aur, situată în Camera Iridium, destinată bunăstării spirituale.

 

 

Resortul Amangiri din Utah, amplasat în Marele Canion, oferă o piscină construită în jurul unei roci din canion.

 

 

La Huvafen Fushi Resort în Maldive, piscina este iluminată de peste 1.000 de beculețe, devenind un loc favorit pentru evenimentele mondene.

 

 

În Elveția, hotelul The Cambrian oferă o piscină încălzită cu priveliști spectaculoase asupra Alpilor, creând o atmosferă unică de relaxare și frumusețe.

 

 

Astfel, piscinele nu sunt doar simple corpuri de apă, ci devin sanctuare ale relaxării și rafinamentului, un simbol al luxului și al inovației în design. Ele reprezintă o fuziune între arta arhitecturală și magia naturală, transformând o simplă baie într-o experiență memorabilă, uneori chiar transcendentă.

 

 

Fiecare piscină prezentată aici este o poveste despre cum limitările convenționale pot fi depășite, creând locuri unde apa nu doar răcorește, ci inspiră și uimește. Ele sunt o demonstrație a dorinței omului de a îmbina funcționalitatea cu estetica, de a crea nu doar un spațiu pentru înot, ci un templu dedicat frumuseții și relaxării.

 

 

Astfel, aceste piscine nu sunt doar elemente ale unui hotel de lux sau atracții turistice, ci devin destinații în sine, puncte de reper în peisajul călătoriilor de lux. Ele oferă nu doar răcoare și distracție, ci și o evadare din cotidian, un refugiu unde frumusețea, luxul și natura se împletesc într-o experiență unică și irepetabilă.

 

 

În final, aceste minuni acvatice ne reamintesc că, în lumea călătoriilor de lux, nu doar destinația contează, ci și călătoria în sine – o călătorie care începe și se termină în apele cristaline ale celor mai uimitoare piscine din lume.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with