Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

IRAN

Cinci bărbați care au violat o femeie au fost executați prin spânzurare

Cazurile de viol dintr-o țară asiatică sunt destul de frecvente și văzute ca infracțiuni foarte grave, ținând cont și de faptul că este vorba despre lumea musulmană.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Atât de blamată este acestă infacțiune încât cea mai recentă pedeapsă pentru comiterea sa a presupus uciderea, prin spânzurare, a cinci bărbați, care au violat o femeie, în mai 2022.
Acuzații au aflat abia acum faptul că vor fi executați, iar pedeapsa a fost pusă în aplicare în cursul zilei de azi. Din păcate nu este un caz singular, Iranul având de-a face cu numeroase astfel de infracțiuni și comportamente deviante.
Dacă miercuri Iranul a executat cei cinci bărbați condamnați pentru violarea unei femei, în mai 2022, la începutul lunii iulie, justiția iraniană a raportat pedepsirea prin spânzurare a altor 3 bărbați care au intrat într-un salon de frumusețe și au violat zece femei, la sfârșitul anului 2021.
Potrivit datelor centralizate, în acest stat preponderent musulman au fost executate 582 de persoane numai în 2022, ceea ce înseamnă că Iranul se află pe locul doi în topul acestor infracțiuni, fiind întrecută numai de China. Datele au fost confirmate de mai multe organizații non-guvernamentale care apără drepturile omului, printre care se regăsește și Amnesty Internațional.
Același ONG a raportat cifrele condamnărilor prin spânzurare pentru anul 2023, ceea ce înseamnă o dublare a numărului de execuții comparativ cu cele înregistrate în perioada similară a anului 2022. Este un obicei ca această țară să aplice violatorilor pedepse prin blocarea mecanică a căilor respiratorii.
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns