Image 1
Image 2

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Cine poate beneficia de tichete sociale electronice

În ședința de miercuri, Guvernul a stabilit un nou plafon maxim de venituri până la care o persoană poate beneficia de tichete sociale electronice pentru alimente și mese calde.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit purtătorului de cuvânt al Exectivului, Mihai Constantin plafonul maxim este de 2.000 de lei, față de 1.700 de lei, valabil anul trecut.

 

 

 

Plafonul maxim de venituri până la care o persoană poate beneficia de tichete sociale electronice pentru alimente și mese calde a fost majorat la 2.000 de lei, față de 1.700 de lei, valabil anul trecut.” a declarat Constantin  în briefing-ul de presă susținut la finalul ședinței de guvern.

 

 

 

Tichetul în valoare de 250 de lei se acordă o dată la două luni.

 

Pentru anul în curs, tichetul are o valoare nominală de 250 de lei și se acordă o dată la două luni, iar banii respectivi pot fi folosiți exclusiv pentru achiziționarea de alimente și mese calde și pot fi utilizați în termen de 12 luni de la data fiecărei alimentări.”, a adăugat  Constantin.

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al Executivului  a explicat că eligibile pentru acest tichet sunt și familiile cu cel puțin doi copii în întreținere și familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, pentru familiile și persoanele singure cărora li s-au distribuit dreptul de ajutorul de incluziune în condițiile Legii 196/2016, precum și pentru persoanele fără adăpost.

 

 

 

O altă măsură de sprijin aprobată începând din 2024 este ca persoanele din categoriile menționate să beneficieze și de un sprijin material sub formă de pachet cu alimente, în cuantum de maximum 125 de lei, o dată la șase luni.” a subliniat Constantin.

 

 

Potrivit acestuia primele alimentări ale  tichete electronice pentru anul 2024 se vor face în următoarele săptămâni.

”La jumătatea lunii februarie, după ce, împreună cu autoritățile acreditate și cu autoritățile locale, se va face un nou inventar al persoanelor beneficiare de acest program, având în vedere că plafonul, menționez încă o dată, a fost ridicat pentru anul în curs la 2.000 de lei”, a conchis Constantin.

 

 

CITEȘTE ȘI;Ministrul Câciu anunță când vor fi alimentate cardurile sociale

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with