Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cine va moșteni măștile după pandemie?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Indiferent de evoluția viitoare, chiar dacă va veni val după val, pandemia de coronavirus va trece. Ciuma, lepra, molima, pandemiile, chiar pricinuite de cei mai vicleni viruși, nu durează veșnic.

Excepție fac marile creații ale minții omenești, de la operele de artă și literare la marile construcții arhitecturale. Relicve ale acestora, înscrisuri, artefacte, elemente decorative etc. pot fi văzute în muzee, biblioteci, galerii, situri.

Adunate în stive, craniile din catacombele din Paris sunt dovezi ale marilor molime care au decimat o populație lipsită și de cele mai elementare cunoștințe despre viruși.

Este ușor să ne imaginăm cum va arăta un muzeu al pandemiei provocate de coronavirusul SARS Covid-19, secția România.

Un munte de măști, sau mai precis imagini ale măștilor aruncate peste tot, pe marginea drumurilor, prin păduri, pe malurile râurilor, dar și fotografii ale celor aflați la guvernare în perioada prin care a trecut populația greu pusă la încercare, luptând pentru supraviețuire.

Un amestec de oameni cu măști și fără măști, miniștri cu peticile de pânză puse sub bărbie, ba chiar un prim-ministru cu masca sub nas.

Fără îndoială, PNL va avea ingrata sarcină să gestioneze greaua moștenire a măștilor, vândute și nevândute, a flacoanelor de dezinfectanți, a substanțelor folosite și nefolosite în lupta anti-coronavirus.

S-ar putea întâmpla să aibă loc și un mare proces, de anvergura marilor procese neelucidate, începând cu revoluția din decembrie 1989, cu mineriadele, cu misteriosul incendiu de la clubul Colectiv.

Într-o țară ca Germania, recunoscută pentru modul rațional în care abordează problemele, sunt puse în discuție măsurile prea drastice luate în raport cu pericolul real pe care l-a reprezentat coronavirusul Covid-19.

Nu a fost dracul chiar așa de negru cum a fost prezentat, dar a costat enorm așa-zisa luptă împotriva ravagiilor pe care le-ar fi putut face.

S-au făcut afaceri de miliarde de dolari și euro, dar și de lei românești speculând teama de moarte? Așa se pare.

Raed Arafat, unul din personajele principale din serialul celor 3-4 luni de stare de urgență și alertă, anunța că guvernul renunță la metoda achizițiilor directe, fără licitații.

De ce nu mai este necesar acest lucru în această fază? Probabil pentru că nu mai sunt bani.

Indiferent dacă în următoarele săptămâni numărul infectărilor va crește sau va scădea, una din marile dezbateri în cele două campanii electorale va fi purtată pe marginea modului în care a fost gestionată criza coronavirusului. Măsurile de protecție nu pot fi despărțite de măsurile luate sau neluate pentru repornirea economiei.

Greau moștenire a PSD, legată de corupție, s-ar putea să pălească în fața grelei moșteniri a PNL lăsată în urmă de criza coronavirusului.

Ca să treacă peste punte cu bine, PNL va trebui să se facă frate cu dracu’. Adică cu PSD și cu presa fidelă social-democraților.

Cel mai periculos adversar al PNL este posibil să nu mai fie PSD, ci USR și, foarte probabil, PMP. Cele două partide au căderea morală de a pune întrebări, de a trage la rost guvernul pe care, totuși, l-au votat și l-au susținut.

Dacă tot se spune că lumea după pandemie nu va fi la fel ca lumea de dinainte de pandemie, trebuie să se admită că nici politica după pandemie nu va fi la fel ca politica de dinaintea pandemiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei

Oraşul cu trei primari

Asculta acest articol     Perioada speculaţiilor pe marginea alegerilor locale a trecut. Deputaţii au votat forma finală. Primarii vor fi